ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ερώτηση του Μάνου Κόνσολα για την επαναλειτουργία των 4 τομέων στο ΕΠΑΛ Κω

 

Το ζήτημα της αναστολής λειτουργίας τεσσάρων τομέων του ΕΠΑΛ Κω (Τομέας Δομικών Έργων, Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής, Πληροφορικής και Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας) αναδεικνύει με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Παιδείας, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κόνσολας κατέθεσε, ως αναφορά, και το ψήφισμα του Συλλόγου των Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κω.

Στην Ερώτησή του ο Βουλευτής Δωδεκανήσου επισημαίνει ότι το Υπουργείο Παιδείας, με τη συγκεκριμένη απόφαση, λειτούργησε ισοπεδωτικά, αγνοώντας τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, προφανέστατα, η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αγνοεί ότι το ΕΠΑΛ Κω είναι το μοναδικό σχολείο επαγγελματικής εκπαίδευσης που λειτουργεί στην Κω και στη Νίσυρο.

Τονίζει ότι περιορίζονται, πλέον, ασφυκτικά τα γνωστικά πεδία των μαθητών του ΕΠΑΛ Κω αλλά και οι προοπτικές τους και αναφέρει ότι αγνοήθηκαν κρίσιμα δεδομένα όπως:

α) Ο αυξημένος αριθμός εγγραφών στην Α΄ Τάξη του ΕΠΑΛ Κω, κάτι που δείχνει μια δυναμική στροφή των μαθητών προς την επαγγελματική εκπαίδευση.
β) Η θετική εισήγηση για τη λειτουργία των τμημάτων του  Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου και του Περιφερειακού Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Νοτίου Αιγαίου.
γ) Το γεγονός ότι χρειάζονται μόνο δύο αναπληρωτές καθηγητές για τη λειτουργία αυτών των τομέων, ενώ τα εργαστήρια των τομέων που καταργήθηκαν είναι εξοπλισμένα και σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα, ο κ. Κόνσολας ζητά να μάθει αν εγκρίθηκε η λειτουργία αντίστοιχων τμημάτων με λιγότερους μαθητές σε άλλες περιοχές.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ζητά την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης για νησιωτικές περιοχές, όπως η Κως, και την επαναλειτουργία των τεσσάρων τομέων.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.