ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εργαστήρι Διαλόγου Cine-Διάλογοι που θα πραγματοποιηθεί από τον Συμβουλευτικό Σταθμό της Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός της Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Ρόδο σας προσκαλούν στο πρώτο εργαστήρι διαλόγου «Cine-Διάλογοι» που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Φεστιβάλ των Πολιτιστικών Ομάδων της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών.
Παρασκευή 27 Μαΐου στις 7μμ στην Αίθουσα Χορού,

Κτήριο Κλεόβουλος (ισόγειο), Δημοκρατίας 1, ΡΟΔΟΣ

CINE ΔΙΑΛΟΓΟΙ

Το εργαστήρι εστιάζει στην κατανόηση και ευαισθητοποίηση για το επείγον κάλεσμα για συλλογική ευθύνη μέσα από ένα ονειρικό μα και ρεαλιστικό ταξίδι στη μοναδική ομορφιά του πλανήτη μας.

Θα προβληθεί η ταινία «ΗΟΜΕ» (2009) του φωτογράφου Yann Arthus Bertrand, με την αφήγηση της Glenn Close, ένα εκπληκτικά θεαματικό ταξίδι στην αλλαγή που συντελείται ραγδαία σήμερα επηρεάζοντας καταλυτικά την ισορροπία, τη ζωή του πλανήτη και του καθενός μας. Στη συνέχεια αξιοποιώντας την συμμετοχική διαδικασία διαλόγου «World Café» θα επεξεργαστούμε καίρια ερωτήματα γύρω από τα θέματα που αναδείχθηκαν από την ταινία ενεργοποιώντας τη συλλογική ευφυΐα και δημιουργικότητά μας και ενισχύοντας έμπρακτα την ευθύνη για προστασία, αειφορία, ζωή.

Το συντονισμό του εργαστηρίου έχει η ψυχολόγος Μαρία Μπακαρή με τη δημιουργική συμμετοχή φοιτητών από την κινηματογραφική ομάδα και την ομάδα συμβουλευτικής.

 

Πρόκειται για ένα «πείραμα»/πιλοτικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε αυτή τη μορφή και στοχεύει στην καθιέρωση τέτοιων “συμμετοχικών καφέ” τόσο στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα όσο και στην τοπική κοινωνία της Ρόδου.

 

 

Συμβουλευτικός Σταθμός Πανεπιστημιακής Μονάδας Ρόδου
Κτίριο «Κλεόβουλος», Ισόγειο, Δημοκρατίας 1, 85100 ΡΟΔΟΣ

Ιστοσελίδα: http://www.rhodes.aegean.gr/councellingcenter/

Τηλέφωνο:  22410 99096

Email: symvouleutikos-stathmos-[email protected]

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.