ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έρευνα: ποια smartphones “πιάνουν” τις μεγαλύτερες ταχύτητες;

Σύμφωνα με έρευνα του φιλανδικού πανεπιστημίου Aalto, αρκετές συσκευές smartphone που χρησιμοποιούμε σήμερα αποτυγχάνουν να επιτύχουν επαρκείς ταχύτητες κατά την χρήση τους σε mobile δίκτυα.

Αυτό προκύπτει από μετρήσεις που καταχωρήθηκαν στην εφαρμογή Netradar, που πραγματοποιεί μετρήσεις για δίκτυα και smartphones. 

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν μεταξύ των πιο αργών συσκευών είναι οι: LG Optimus L7, ZTE Blade III, Huawei Ideos X5 και HTC Desire S, ενώ από tablets, στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται τοSamsung Galaxy Tab 7.

Τα iPhone 4 και iPad 2 είναι, όπως θα περίμενε κανείς πιο αργά σε σχέση με τα μεταγενέστερα μοντέλα ενώ χαμηλές επιδόσεις συναντά κανείς και το the Nokia 610 με λειτουργικό windows phone.

Μπορείς να δεις την αναλυτική λίστα με όλα τα smartphones που συμμετείχαν στις μετρήσεις και τις επιδόσεις τους πατώντας εδώ.

Eπίσης, αν και είναι μικρή η πιθανότητα να χρησιμοποιείς ένα στις μέρες μας, τα παλιά κινητά με Symbian (βλέπε Nokia πριν τη σειρά Lumia) σκοράρουν χαμηλά ως προς την ταχύτητά τους.

Όπου υπάρχει 4G υπάρχουν και χαμογελαστά προσωπάκια
Όπου υπάρχει 4G υπάρχουν και χαμογελαστά προσωπάκια

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, η αγορά των smartphones είναι ουσιαστικά χωρισμένη στα δύο, καθώς από τα 150 πιο διαδεδομένα σε χρήση smartphones μόνο τα μισά υποστηρίζουν δίκτυα 4G/LTE και είναι ικανά να αγγίξουν ιιδιαίτερα υψηλές ταχύτητες.

Eπιπλέον, ένα τέταρτο των συσκευών δεν μπορούν να φτάσουν καν τα 10 Mbit.Ταχύτητα της τάξεως των 10 Mbit επιτρέπει την ομαλή χρήση υπηρεσιών Internet καθώς και λήψη streaming βίντεο ποιότητας HD.

Tέλος ένα τέταρτο των συσκευών είναι ικανό να προσφέρει ταχύτητες download έως και 20 Mbit για downloading που είναι το “ταβάνι” των δικτύων 3G.

“Αρκετά συχνά τα “κοινά” smartphones αποτυγχάνουν να επιτύχουν επαρκείς ταχύτητες. Μια συσκευή που είχε αποκτηθεί κάποια χρόνια πριν, ακόμα και καινούρια μοντέλα, μπορεί να αντιμετοπίζον το φαινόμενο της καθυστέρησης (bottleneck).

Oι χρήστες θεωρούν ότι είναι ζήτημα των παρόχων, ωστόσο δεν ευθύνονται μόνοι οι εταιρείες τηλεφωνίας εάν η σύνεδη μιας συσκευής δεν είναι καλής ποιότητας”, λέει ο καθηγητής Jukka Manner, επικεφαλής της εφαμογής Netradar και της εν λόγω έρευνας. Εάν ο χρήστης θέλει να χρησιμοποιεί γρήγορο mobile Internet, σχεδόν κάθε συσκευή LTE μπορεί να κάνει τη δουλειά, αρκεί και το δίκτυο να παρέχει αυτή τη δυνατότητα”.

H εφαρμογή Netradar είναι διαθέσιμη σε Google Play και iTunes.

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.