ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έπτα tips για να έχετε λαμπερά μαλλιά το χειμώνα

Ποιος είπε ότι τα μαλλιά χρειάζονται προστασία μόνο το καλοκαίρι; Ο χειμώνας είναι μία από τις εποχές που μπορούν να τα κάνουν ξηρά και θαμπά, γι’ αυτό και η προστασία τους είναι άκρως απαραίτητη.

Το κρύο και οι εναλλαγές θερμοκρασίας από εσωτερικούς χώρους σε εξωτερικούς χώρους «διώχνουν» την φρεσκάδα και την λάμψη των μαλλιών σας.

Και επειδή όλες οι γυναίκες θέλουν να έχουν άψογα και απαλά μαλλιά, υπάρχουν κάποια τιπς, που μπορούν να σας τα χαρίσουν εύκολα και οικονομικά.

Λουστείτε με κρύο νερό

Τις κρύες μέρες του χειμώνα το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτείτε είναι να λουστείτε με κρύο νερό. Ωστόσο, είναι κάτι αρκετά αναζωογονητικό. Το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει την υγρασία από τους θύλακες, οι οποίοι με την σειρά τους θα προκαλέσουν όχι μόνο ξηρότητα αλλά θα τα κάνουν και επιρρεπή στο σπάσιμο.

Το μαγικό έλαιο Αργκαν

Το έχετε ακούσει, αν δεν το έχετε εντάξει στην ρουτίνα ομορφιάς σας, τότε χάνετε έναν πολύτιμο σύμμαχο. Το έλαιο θρέφει την τρίχα και παράλληλα την προστατεύει από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξετε είναι να επιλέξετε κάτι όχι τόσο βαρύ.

Συχνό κούρεμα

Το συχνό κούρεμα των σπασμένων ακρών είναι άκρως αναγκαίο, ώστε τα μαλλιά να είναι υγιή. Οι ψυχροί άνεμοι κάνουν τα μαλλιά εύθραυστα, γι΄ αυτό και το κόψιμο απομακρύνει την ψαλίδα και τα ανανεώνει.

Αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά

Ο καιρός ήδη τα επιβαρύνει, όποτε δεν χρειάζεται να βάλετε και εσείς το χεράκι, το πιστολάκι σας για την ακρίβεια, να τα χειροτερέψει. Αντί να τα του καυτού αέρα, προτιμήστε, αν δεν πρέπει να βγείτε από το σπίτι, να τα αφήσετε να τα στεγνώσουν φυσικά.

Επενδύστε σε ένα ποιοτικό σπρέι κατά της θερμότητας

Αν είστε μανιακή με το ίσιωμα, είναι σημαντικό να εξοπλιστείτε με ένα σπρέι κατά της θερμότητας. Αυτό θα σας βοηθήσει να τα προστατέψετε, ενώ θα τα ενυδατώσει και θα τα κάνει πιο λαμπερά.

Πάρτε βιταμίνες

Ο χειμώνας είναι η εποχή του χρόνου που οι περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν, οπότε είναι σημαντικό να λαμβάνετε τις βιταμίνες που χρειάζεστε. Η βιταμίνη Ε δυναμώνει τα μαλλιά σας, αλλά και την καρδιά σας.

Λουστείτε λιγότερο

Είναι γνωστό πως το καθημερινό λούσιμο κάνει κακό στα μαλλιά, επειδή απομακρύνει τα φυσικά έλαια, κάτι που χειροτερεύει τον χειμώνα. Το καλύτερο είναι να τα λούζετε δύο φορές την εβδομάδα.

Πηγή: iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.