ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Επίσκεψη του Προέδρου του Φυτωρίου κ. Μπαριανάκη στην Κάσο

     Το ακριτικό νησί της Κάσου  επισκέφτηκε  ο εντεταλμένος Περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος του Περιφερειακού φυτωρίου Ν. Αιγαίου κ.  Μιχάλης Μπαριανάκης. Εκεί είχε συνάντηση με τη δήμαρχο  του νησιού Μαίρη Σορώτου – Τσανάκη όπου ενημερώθηκε εφ΄όλης της ύλης για τα προβλήματα του νησιού .

Ειδικότερα συζήτησαν για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στις μετακινήσεις των τουριστών και των κατοίκων του νησιού λόγω της ακινησίας από διαδικαστικές εκκρεμότητες του λεωφορείου του νησιού. Ο κ. Μπαριανάκης αμέσως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο του γραφείου συγκοινωνιών κ. Χρήστο Μπάρδο έλαβε την υπόσχεση ότι το θέμα θα λυθεί τις επόμενες ημέρες κατά προτεραιότητα.

Ενημερώθηκε για την καθυστέρηση της λειτουργίας του σφαγείου του νησιού επειδή δεν έχει παραδοθεί ακόμα από τον εργολάβο. ‘Ετσι οι κάτοικοι του νησιού αναγκάζονται για τις σφαγές των ζώων να πηγαίνουν στη Ρόδο ή στην Κρήτη με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οικονομικά περισσότερο. Θέλουν την παράδοση του σφαγείου μέχρι τα Χριστούγεννα λόγω της πρόσληψης  κτηνιάτρου με σύμβαση , ενώ θα μπορούσε να λειτουργήσει άμεσα αφού υπάρχει η στήριξη του Δ/ντη της Κτηνιατρικής Δωδεκανήσου κ Ηλία Οικονομιδη, καθώς και η  σύμφωνη γνώμη του Αντιπεριφερειάρχη  Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενή τομέα κ. Φιλήμωνα Ζαννετίδη.

Ο κ. Μπαριανάκης επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Δ/ντη της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου κ Κων/νο Ζηφο για τη σύνταξη μελέτης ενός ξενώνα Φιλοξενίας που είναι απαραίτητος για το νησί.

Τέθηκε το θέμα της υπο στελέχωσης του Δήμου γιατί αυτή τη στιγμή για τη διεκπεραίωση όλων των υποθέσεων του Δήμου υπάρχουν μόνο 2 υπάλληλοι. Αρα είναι άμεση ανάγκη πρόσληψης προσωπικού

Φυσικά  ο πρόεδρος του φυτωρίου σε συνεργασία με το Δήμο και με τις τεχνικές συμβουλές του υπεύθυνου του  φυτωρίου  Γεωπόνου κ. Νίκου Ρένεση θα προβούν σε προσφορά  καλλωπιστικών και δασικών φυτών  για καλλωπισμό παρτεριών και δενδροφυτεύσεις δρόμων του νησιού. Στις δενδροφυτεύσεις θα λάβουν μέρος και μαθητές των σχολείων του νησιού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά επισκέφτηκε το νησί πρόεδρος του Περιφερειακού Φυτωρίου.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.