ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαννετίδη στην Κεντρική Λαχαναγορά Ρόδου

 

Επίσκεψη  στους χώρους της κεντρικής Λαχαναγοράς Ρόδου πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου .

Το κλιμάκιο της Π.Ν.Α. αφού επισκέφθηκε τους χώρους, συνομίλησε με τους καταστηματάρχες της Λαχαναγοράς αλλά και με παραγωγούς σχετικά με τη διάθεση των τοπικών προϊόντων, τη λειτουργία της αγοράς, αλλά και για τα θέματα που τους απασχολούν και τους κάλεσε να συμμετέχουν στην συζήτηση που έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια για την διάθεση των τοπικών προϊόντων και την οργάνωση των παραγωγών.

Μετά το πέρας της επίσκεψης ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε :

«Η διάθεση των τοπικών προϊόντων στην αγορά και η λειτουργία της οικονομίας απαιτεί πρωτίστως την οργάνωση των παραγωγών μας, την τυποποίηση των προϊόντων μας, την επιμέλεια για την ποιότητα και προστασία επίσης από την χρήση του ονόματος προϊόντων που παράγονται στην περιοχή μας. Το ζωτικής σημασίας κύτταρο όπως είναι η λαχαναγορά της Ρόδου αποτελεί για μας κεντρικό σημείο αναφοράς της τοπικής οικονομίας και απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τον εκσυγχρονισμό, την καλή της λειτουργία, αλλά και τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να έχει ο χώρος αυτός. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μετά από αιτήματα φορέων έχει ξεκινήσει να μελετά την μετεγκατάσταση της Κεντρικής Λαχαναγοράς σε άλλο χώρο, που να έχει όλα τα σχετικά που επιβάλλουν οι κανόνες λειτουργίας μιας τέτοιας τόσο σημαντικής δραστηριότητας.»

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.