ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ: “ΣΤΟ ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ, Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ”

ΓΚΟΛΦ ΑΦΑΝΤΟΥ

 

Το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου, απηχώντας την βούληση των παραγωγικών δυνάμεων του τόπου, αλλά και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, που μάταια περιμένει μια θετική ένδειξη εξόδου από την πολυετή κρίση, εκφράζει την οργή, την αγανάκτηση, αλλά και την βαθύτατη ανησυχία του για το μέλλον της χώρας, μετά την αψυχολόγητη, αναιτιολόγητη αλλά και ύποπτη ως προς τα κίνητρά της, απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού, να χαρακτηρίσει αρχαιολογική ζώνη μια τεράστια έκταση 10.000 στρεμμάτων στην περιοχή του Γκολφ Αφάντου και να τινάξει στον αέρα μια σοβαρότατη επένδυση για την Ρόδο και την χώρα ολόκληρη.

Πρόκειται για μια πράξη πολιτικού αυτοχειριασμού!

 

Η καταστροφική αυτή εξέλιξη, στον χρόνο που πραγματοποιείται, σε συνάρτηση με τους ψιθύρους για το πολιτικό παρασκήνιο που κρύβεται πίσω από αυτήν, εντείνει ακόμη περισσότερο την ανησυχία μας, καθώς φαίνεται ότι στους κόλπους της κυβέρνησης υπάρχουν άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης, που δεν διστάζουν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια σε βάρος της χώρας, να δυναμιτίσουν την διαπραγμάτευση με τους δανειστές στην πιο κρίσιμη στιγμή, να ματαιώσουν επενδύσεις, να επιδεινώσουν ένα ήδη αρνητικό επενδυτικό περιβάλλον, να υπονομεύσουν την όποια αναπτυξιακή προοπτική της χώρας και εν τέλει να εκθέσουν και αυτόν ακόμη τον πρωθυπουργό.

 

Είναι προφανές ότι κανένας δυνητικός επενδυτής δεν πρόκειται να πατήσει το πόδι του στη χώρα, ενώ και αυτοί που έχουν εκδηλώσει κάποιο ενδιαφέρον, μετά από αυτήν την εξέλιξη είναι βέβαιο ότι θα φύγουν τρέχοντας!

 

Αν φήμες αυτές περί ενδοκυβερνητικών πολιτικών παιχνιδιών, απηχούν την πραγματικότητα, τότε η Ρόδος, ως “παράπλευρη απώλεια” αυτής της πρωτοφανούς κατάστασης που διασύρει την χώρα διεθνώς, υφίσταται ένα ακόμη ισχυρό πλήγμα, που δεν πρέπει να αφήσει κανένα αδιάφορο και δεν μπορεί να μείνει χωρίς απάντηση.

 

Το Επιμελητήριο της Δωδεκανήσου ζητά από τον Υπουργό Πολιτισμού να ανακαλέσει την απόφασή του και να ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση της επένδυσης που ζητά ολόκληρη η τοπική κοινωνία και έχει ανάγκη η χώρα. Αν δεν το πράξει, σημαίνει ότι η απόφασή του να δυναμιτίσει την επένδυση στο Γκολφ Αφάντου ήταν απολύτως συνειδητή, γεγονός που θα επιβεβαιώσει και παρασκηνιακό ξεκαθάρισμα λογαριασμών μέσα στην κυβέρνηση.

 

Αν ο Υπουργός Πολιτισμού εμμείνει στην απόφασή του, το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου καλεί τον πρωθυπουργό της χώρας να θέσει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού προ των ευθυνών της και να ζητήσει την παραίτηση του κ. Μπαλτά.

 

Η σημερινή κυβέρνηση κέρδισε την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών, με το σύνθημα «η ελπίδα έρχεται». Στο Γκολφ Αφάντου η ελπίδα «εκτελέστηκε».

 

Καλούμε τον Πρωθυπουργό να παρέμβει αποφασιστικά και να σταματήσει τον φρενήρη κατήφορο της χώρας. Κύριε Πρωθυπουργέ, ιδού η Ρόδος!

 

Όσο για την ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και την απόπειρα να θολώσει τα νερά και να διασκεδάσει τις ανησυχίες μας,  ένα έχουμε να πούμε: υπό τις παρούσες, οριακές συνθήκες της Ρόδου και της χώρας, η μόνη αποδεκτή απάντηση από μέρους του Υπουργού Πολιτισμού, είναι η πολιτική γενναιότητα αναγνώρισης του σφάλματος και η άμεση ανάκληση της καταστροφικής απόφασης.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.