ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Επίδομα αναπηρίας σε γυναίκα λόγω “αλλεργίας στο Wi-Fi”

Ως ιατρική διαταραχή αναγνώρισε την αλλεργία στο Wi-Fi, από την οποία υποστηρίζει ότι πάσχει μία γυναίκα, γαλλικό δικαστήριο. Ως αποτέλεσμα, η γυναίκα θα λαμβάνει μηνιαίο επίδομα αναπηρίας της τάξης των 680 ευρώ, περίπου. “Επανάσταση”, χαρακτήρισε η ίδια την απόφαση.

Η 39χρονη Marine Richard, πρώην ραδιοφωνική παραγωγός, είναι η γυναίκα η οποία έπεισε ένα γαλλικό δικαστήριο ότι αναγκάζεται να μένει μακριά από τις αστικές περιοχές, αυτοεξορίζοντας τον εαυτό της σε έναν αχυρώνα χωρίς ηλεκτρισμό, ως αποτέλεσμα της αλλεργίας της.

Η κατάσταση από την οποία φέρεται να υποφέρει η Richard ονομάζεται ηλεκτρομαγνητική υπερευαισθησία (EHS), αλλά μέχρι σήμερα παραμένει ανεπιβεβαίωτη από τους ιατρικούς εμπειρογνώμονες, με αποτέλεσμα να μην αναγνωρίζεται ιατρικά ως πάθηση.

Επίδομα αναπηρίας σε γυναίκα λόγω "αλλεργίας στο Wi-Fi"

Όσοι δηλώνουν ότι πάσχουν από EHS, αναφέρουν ότι η έκθεση σε πηγές ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, όπως τα κινητά τηλέφωνα, το Wi-Fi και οι τηλεοράσεις, προκαλεί σοβαρή ενόχληση, επηρεάζοντας το επίπεδο ζωής τους. Η Richard είπε για την απόφαση ότι είναι μία “επανάσταση”.

Η δικηγόρος της Richard, Alice Terrasse, δήλωσε στους Times, ότι η απόφαση του δικαστηρίου να αναγνωρίσει την αλλεργία της πελάτη της και το δικαίωμά της να λαμβάνει επίδομα αναπηρίας εξαιτίας αυτής, θέτει ένα νομικό προηγούμενο για χιλιάδες ανθρώπους.

Μέχρι σήμερα, τα γαλλικά δικαστήρια αρνούνταν να εκδώσουν αποφάσεις οι οποίες θα επέτρεπαν στους πάσχοντες από EHS να λαμβάνουν επιδόματα αναπηρίας, αν και αρκετοί από αυτούς,σύμφωνα με τον Independent, έχουν αναγκαστεί να αναζητήσουν καταφύγιο στην ύπαιθρο.

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.