ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Επίδειξη ναυτικής ισχύος απο την Κίνα – Εντυπωσιακό βίντεο

Το κινεζικό ναυτικό πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας άσκηση με πραγματικά πυρά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας. Στην άσκηση έλαβαν μέρος εκατοντάδες πλοία και υποβρύχια από τους τρεις στόλους του Απελευθερωτικού Λαϊκού Στρατού.

Στην άσκηση που περιλαμβάνει τους στόλους της Ανατολικής Θάλασσας, της Βόρειας Θάλασσας και της Νότιας Θάλασσας της Κίνας, η κινέζικη ναυτική δύναμη έδειξε τόσο τις επιθετικές όσο και τις αμυντικές δυνατότητες της.

Κατά την διάρκεια της άσκησης έλαβαν μέρος 300 πλοία, δεκάδες μαχητικά αεροσκάφη και στρατεύματα. 

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Κίνας αποκάλεσε την άσκηση “μια άσκηση ρουτίνας”, και δήλωσε οτι δεν στοχοποιεί κανένα . Οι ασκήσεις, όμως, πραγματοποιούνται σε μια περίοδο αυξημένης έντασης στην Ανατολική Ασία.
Τον περασμένο μήνα το μόνιμο Διαιτητικό Δικαστήριο της Χάγης έκρινε ότι η Κίνα δεν έχει “ιστορικά δικαιώματα” επί του μεγαλύτερου μέρους των στρατηγικής σημασίας υδάτων στη Νότια Σινική Θάλασσα, δίνοντας δίκιο στη Μανίλα στην απόφασή του επί της προσφυγής των Φιλιππίνων κατά της Κίνας σχετικά με τις διεκδικήσεις του Πεκίνου στη Νότια Σινική Θάλασσα. Η Κίνα δεν αποδέχεται την απόφαση.
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.