ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Επιβεβαιώθηκε κρούσμα με Έμπολα στη Λιβερία- Φορέας ένα 10χρονο αγόρι

Οι υγειονομικές αρχές της Λιβερίας αναφέρουν ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα από τον ιό Έμπολα. Φορέας είναι  ένα αγόρι 10 ετών, ο οποίος αυτή τη στιγμή βρίσκετε σε στενή παρακολούθηση στο θεραπευτικό κέντρο στη πρωτεύουσα της χώρας, Μονρόβια.

Ο Διευθυντής Ιατρικού Τμήματος και του τμήματος διαχείρησης Έμπολα,Francis Kateh, είπε στο «Associated Press»πως το αγόρι, κάτοικος της περιοχής Paynesville, μεταφέρθηκε στη μονάδα θεραπείας για το Έμπολα, αργά την Πέμπτη.

“Ναι, ναι, το λέω με βεβαιότητα», είπε, όταν ρωτήθηκε εάν η υπόθεση συνδέεται με τον ιό.

Η Λιβερία είχε δηλώσει στις 9 Μαΐου πως δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο από τον ιό. Από τότε υπήρξε ένα συμβάν με 4 άτομα-φορείς, δύο εκ των οποίων έχασαν τη ζωή τους, τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τους κανόνες του ΠΟΥ, μια χώρα κηρύσσεται απαλλαγμένη από τον ιό Έμπολα 42 ημέρες, δηλαδή δύο φορές η ανώτατη περίοδος εκκόλαψης της ασθένειας, μετά το τελευταίο γνωστό κρούσμα.

Η επιδημία του ιού Έμπολα στη δυτική Αφρική ήταν η πιο σοβαρή μετά την ταυτοποίηση του ιού στην κεντρική Αφρική το 1976.

Από την επιδημία αυτή συνολικά 11.300 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ τα κρούσματα έφτασαν τις 29.000 από τον Δεκέμβριο του 2013. Σχεδόν όλοι οι θάνατοι καταγράφηκαν στη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα.

Στη Λιβερία καταγράφηκαν συνολικά 10.600 κρούσματα, με 4.808 θανάτους, ενώ η Σιέρα Λεόνε κηρύχθηκε απαλλαγμένη από τον ιό Έμπολα στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας είχε δηλώσει στις 3 Σεπτεμβρίου πως η χώρα δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο.

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.