ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Επέστρεψαν στη Μαδρίτη οι τρεις δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία το 2015

Είχαν αιχμαλωτιστεί από την οργάνωση Μέτωπο αλ-Νούσρα, η οποία διασυνδέεται με την αλ-Κάιντα

Επί ισπανικού εδάφους και συγκεκριμένα στη Μαδρίτη βρίσκονται, πλέον, οι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι, οι οποίοι απήχθησαν στη Συρία το 2015. Όπως ανέφεραν οι ισπανικές αρχές, οι τρεις άνδρες χαίρουν άκρας υγείας, παρά τη δεκάμηνη αιχμαλωσία τους.

Οι Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ, Έιντζελ Σάστρε και Αντόνιο Παμπλιέγκα αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους από την Τουρκία, στη Συρία. Προορισμός τους ήταν το Χαλέπι, προκειμένου να καλύψουν τις συγκρούσεις στην αναφερόμενη πόλη. Οι οικογένειες τους, τους υποδέχτηκαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, ενώ η πτήση τους, απογειώθηκε από τα νότια της Τουρκίας, μετά τα νέα για την απελευθέρωσή τους, χθες.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «El Pais», οι δημοσιογράφοι είχαν αιχμαλωτιστεί από την οργάνωση Μέτωπο αλ-Νούσρα, η οποία διασυνδέεται με την αλ- Κάιντα και δραστηριοποιείται στη Συρία, ενώ χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ. Την απελευθέρωσή τους σχολίασαν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας, όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού.Το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ ανέφερε χθες ότι η κυβέρνηση του εμιράτου, βοήθησε στην απελευθέρωσή τους.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.