ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
Medical personnel take part in a drill, as part of preparations in the event of a Middle East Respiratory Syndrome (MERS) outbreak, at the New Taipei City Hospital Sanchung Branch in New Taipei City, Taiwan, June 12, 2015. REUTERS/Pichi Chuang

Επανεμφανίστηκε ο MERS στη Νότια Κορέα

Ένας 35χρονος Νοτιοκορεάτης, ο οποίος το Μάιο είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό MERS, εμφάνισε ξανά τον ιό.

Ο 35χρονος είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο στις 3 Οκτωβρίου, αφού είχε υποβληθεί σε δύο τεστ, τα οποία είχαν δείξει ότι έχει θεραπευτεί από την ασθένεια. Ωστόσο την Κυριακή διακομίσθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο έπειτα από πυρετό που παρουσίασε και τα τεστ για τον MERS (Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) στα οποία υποβλήθηκε έδειξαν τη Δευτέρα ότι είναι θετικός στον κορονοϊό.

Οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα 61 ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή, αν και οι ειδικοί δηλώνουν ότι οι πιθανότητες να έχει μεταδοθεί ο MERS είναι μηδαμινές.

Από τα τέλη του Ιουλίου δεν έχει διαγνωστεί κάποιο νέο κρούσμα του κορονοϊού στη Νότια Κορέα, όπου από τον περασμένο Μάιο, συνολικά 186 άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον MERS, εκ των οποίων οι 36 έχασαν τη ζωή τους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προβλέπει ότι πρέπει να περάσει μια περίοδος τεσσάρων εβδομάδων μετά την ανάρρωση του τελευταίου ασθενή για να μπορέσει να κηρυχθεί η λήξη της επιδημίας.

newsbeast.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.