ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Επανασύσταση του παιδικού τμήματος της Φιλαρμονικής Ρόδου

Η Φιλαρμονική Ρόδου το Σάββατο 6 Ιούνη 2015 πραγματοποίησε την 1η συγκέντρωση των νέων μικρών μελών-μουσικών της, του παιδικού τμήματος της.

Παρουσία του πρόεδρου του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιου Αϊβάζη στο χώρο των προβών της φιλαρμονικής Ρόδου τα νέα μέλη και οι γονείς τους άκουσαν τη φιλαρμονική να τους καλωσορίζει με μουσική και μετά τα παιδιά είχαν το χρόνο να μιλήσουν με τους μουσικούς για τα όργανα που επιθυμούσαν να μάθουν, προκειμένου οι μουσικοί της φιλαρμονικής να τους εξηγήσουν τις δυσκολίες και τις ομορφιές των μουσικών οργάνων. 

Η επιθυμία του αρχιμουσικού της φιλαρμονικής Ρόδου κ. Δημήτρη Χαλκιά, για επανασύσταση του παιδικού τμήματος για την επάνδρωση της φιλαρμονικής σε λίγα χρόνια με τα νέα αυτά παιδιά, έγινε πραγματικότητα.

Τα μαθήματα είναι δωρεάν και όλο το καλοκαίρι θα συνεχίζονται οι εγγραφές, με μια αίτηση στον ΔΟΠΑΡ, Διαγοριδών 3, είτε καλώντας στο 2241027427 εσωτερικό 1, καθημερινά για πληροφορίες.

Ο αρχιμουσικός κ. Χαλκιάς Δημήτρης, έχει προβεί σε αρκετές πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο, η Φιλαρμονική Ρόδου με τελευταία του ενέργεια την επανασύσταση του παιδικού τμήματος, που αγκαλιάστηκε αμέσως από τον πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Σέργιο Αϊβάζη.

Να θυμίσουμε ότι ο μαέστρος Δημήτρης Χαλκιάς, έχει σπουδάσει πιάνο και θεωρητικά στο Εθνικό Ωδείο (κεντρικό Αθήνας) ενώ πήρε το πτυχίο του με άριστα, στη Διεύθυνση Ορχήστρας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο από το τμήμα μουσικών σπουδών. Από τον Οκτώβρη του 2013 συνεργάζεται με τη φιλαρμονική Ρόδου ως Αρχιμουσικός της. Ακόμα ίδρυσε την Συμφωνική Ορχήστρα Ρόδου (ΣΟΡ) η οποία είναι σε αδράνεια από τον Σεπτέμβρη του 2013 μετά από μια σειρά επιτυχημένων συναυλιών με ιδιαίτερο και απαιτητικό ρεπερτόριο.

Στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του ΔΟΠΑΡ η Φιλαρμονική Ρόδου θα εμφανίζεται κάθε Τρίτη σε διάφορες πλατείες της Παλιάς Πόλης, κάθε Παρασκευή στο Ενυδρείο για το υπέροχο Ροδίτικο Ηλιοβασίλεμα και κάθε Κυριακή με τις “μουσικές περιπλανήσεις” (αμέσως μετά την υποστολή της σημαίας), στο Τρούλο και μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη. Ενδιάμεσα θα πραγματοποιηθούν αρκετές ενδιαφέρουσες συναυλίες, όπου μπορείτε να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου και ΔΟΠΑΡ.

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.