ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Επανάσταση» στη Σαουδική Αραβία: Οι γυναίκες πήγαν στο γήπεδο για πρώτη φορά!

Μετά τον νόμο που επιτρέπει στις γυναίκες να οδηγούν, πλέον βασιλικό διάταγμα προβλέπει ότι θα μπορούν να πηγαίνουν και στο γήπεδο!

Η αρχή έγινε χθες Παρασκευή, καθώς οι γυναίκες της Σαουδικής Αραβίας μπόρεσαν να παρακολουθήσουν αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ένας από τους αγώνες ποδοσφαίρου, τους οποίους παρακολούθησαν για πρώτη φορά και γυναίκες φίλαθλοι, ήταν και αυτός μεταξύ των ομάδων Αλ Άχλι και Αλ Μπατίν.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων που έχει ξεκινήσει να κάνει ο νεαρός πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπεν Σαλμάν στο μέχρι σήμερα υπερσυντηρητικό αυτό μουσουλμανικό βασίλειο.

Η Γενική Αρχή Αθλητισμού είχε ανακοινώσει τον Οκτώβριο ότι τρία στάδια, στα οποία μέχρι σήμερα μπορούσαν να εισέρχονται μόνον άνδρες, θα μπορούν να δέχονται από τις αρχές του 2018 οικογένειες σε ειδικές θέσεις. Αυτά είναι το King Fahd International Stadium στο Ριάντ, το King Abdullah Sports City στην Τζέντα και το Prince Mohammed ben Fahd Stadium στην Νταμάμ. 

Τον Σεπτέμβριο, ο βασιλιάς Σαλμάν επέτρεψε στις γυναίκες να οδηγούν αρχής γενομένης από τον Ιούνιο του 2018 σε μια ιστορική απόφαση που ελήφθη στην τελευταία χώρα του κόσμου που απαγόρευε στις γυναίκες να οδηγούν.

Επίσης από τον Μάρτιο θα ανοίξουν οι κινηματογράφοι και θα έχουν δικαίωμα παρακολούθησης και οι γυναίκες. 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.