ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Επανακυκλοφορεί το Μίκυ Μάους στην Ελλάδα

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το «λουκέτο», βγαίνει ξανά στην αγορά

Ήταν Αύγουστος του 2013 όταν έγινε γνωστό από ένα μήνυμα του εκδότη Χρήστου Τερζόπουλου στο Facebook ότι κλείνει το περιοδικό Μίκυ Μάους. 

«Μερικά πράγματα όπως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων. Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζεται ψυχικό σθένος να γίνονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας. Έως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε την σπίθα ζωντανή μήπως μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση των περιοδικών. Συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζαμε να κάνουμε πάντοτε. Να εκδίδουμε περιοδικά που να είναι όσο καλύτερα μας επέτρεπαν οι συνθήκες να φτιάξουμε. Και αυτό θα ξανακάνουμε όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί. Δείγματα της εργασίας μας έχετε, τελευταία απόδειξη το βιβλίο του Γκόντφρεντσον. Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα επειδή η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων δεν το επιτρέπει. Όμως πρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα πως η διακοπή ενός έργου μιας ζωής σχεδόν 48 χρόνια) δεν είναι μια πράξη που δεν έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση», είχε γράψει ο εκδότης, Χρήστος Τερζόπουλος, γνωστοποιώντας την απόφασή του να βάλει τέλος στο πιο γνωστό ίσως παιδικό περιοδικό. 

Όμως, τώρα, σχεδόν ένα χρόνο μετά το «λουκέτο» που είχε ανακοινώσει ο Χρήστος Τερζόπουλος, το περιοδικό κυκλοφορεί ξανά από τις Καθημερινές Εκδόσεις Α.Ε του Γιάννη Αλαφούζου. Μάλιστα, στο πρώτο του τεύχος φιλοξενεί όλους τους ήρωες της Walt Disney, όπως μπορείτε να δείτε από τις φωτογραφίες του newsbeast.gr. 

Με λίγα λόγια, ένας κύκλος έκλεισε για το παιδικό περιοδικό και ένας νέος ανοίγει με την επανακυκλοφορία του.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.