ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Επαφές του Αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη με ΕΛΓΑ και ΟΠΕΚΕΠΕ για την προώθηση θεμάτων που αφορούν παραγωγούς και κτηνοτρόφους των νησιών

 

Συνάντηση και με την  Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς

 Με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης.

Στην διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η πορεία των αποζημιώσεων των πληγέντων από την ανομβρία των δύο τελευταίων ετών, θέμα το οποίο η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έθεσε επιτακτικά στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και επεδίωξε την ενίσχυση καλλιεργητών, κτηνοτρόφων και μελισσοκόμων, που υπέστησαν τις επιπτώσεις αυτής της περιόδου. Όπως έγινε γνωστό από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο φάκελος θα είναι πολύ σύντομα έτοιμος για να κατατεθεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προκειμένου να εγκριθεί η εκταμίευση των ποσών των αποζημιώσεων από κωδικούς των ΠΣΕΑ.  

Χθες, εξάλλου, επρόκειτο να γίνει συνάντηση του κ. Ζαννετίδη με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Αθανάσιο Καπρέλη, για το πρόβλημα που έχει ανακύψει όσον αφορά την  επιλεξιμότητα στις εκτάσεις βοσκοτόπων, για 67 περιπτώσεις κτηνοτρόφων, σχετικά με την Ενιαία Αίτηση Ενίσχυσης για τα έτη 2015 και 2016.

Η συνάντηση αναβλήθηκε λόγω εκτάκτου κωλύματος του κ. Καπρέλη, οπότε ο κ. Ζαννετίδης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή Τεχνικών Ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Νικόλαο Μπαχάρη, στον οποίο μετέφερε το αίτημα της Περιφέρειας για διευθέτηση του ζητήματος. Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης μετέφερε την πρόταση στην οποία έχουν καταλήξει από κοινού η Περιφέρεια και το Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών Ρόδου, για την χορήγηση νέων δικαιωμάτων στους 67 κτηνοτρόφους, πρόταση που κατ’ αρχήν βρήκε σύμφωνο τον κ. Μπαχάρη. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύτηκε απέναντι στον κ. Ζαννετίδη ότι το θέμα θα επανεξεταστεί.

Η συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ θα γίνει στο επόμενο διάστημα, καθώς η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα παρακολουθεί στενά το θέμα μέχρι της οριστικής διευθέτησής του.

Χθες, Πέμπτη, ο κ. Ζαννετίδης είχε συνάντηση με την Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών – Πειραιώς, στην έδρα της στον Πειραιά. Συμμετείχαν επίσης μέλη της Ομοσπονδίας Συλλόγων Μικρών Κυκλαδονήσων, ενώ παραβρέθηκε και  ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Ομίλου Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ), “Εύξεινη Πόλη” , που έχει την ευθύνη του συντονισμού 17 θεσμικών εταίρων της ΕΕ που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «aristoil», που αναδεικνύει τις ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του Ελληνικού ελαιολάδου.

Οι εκπρόσωποι των Παροικιακών Σωματείων, εξέθεσαν στον κ. Ζαννετίδη τα προβλήματα που τους απασχολούν, με έμφαση στα ζητήματα αρμοδιότητάς του, όπου τέθηκαν ερωτήσεις και ακολούθησε πολύ γόνιμη συζήτηση με σκοπό την αλληλοενημέρωση.  Ο Αντπεριφερειάρχης  από την πλευρά του αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι παροικιακοί σύλλογοι και τα σωματεία και πρόσθεσε ότι από μέρους `του θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των ανοιχτών ζητημάτων.

Να σημειωθεί ότι τόσο ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ στην συνάντησή τους, όσο και ο Πρόεδρος της  Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων κ. Γιάννης Φραγκούλης έδωσαν στον κ. Ζαννετίδη  τα συγχαρητήριά τους για την μεγάλη διάκριση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου ως «Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης 2019». Μάλιστα, ο κ. Φραγκούλης τόνισε ότι  και από πλευράς των Σωματείων, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια  προκειμένου ο τίτλος να αξιοποιηθεί  με τρόπο επωφελή για όλα τα νησιά.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.