ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εντυπωσιακός νικητής στην Μαλαισία ο Ντοβιτσιόζο!

Ο Ντοβιτσιόζο κατακτά μια πολύ σημαντική νίκη στην Μαλαισία με 2ο τον Χόρχε Λορένθο και 3ο τον Ζουάν Ζαρκό. Ο Μάρκεζ σε αγώνα τακτικής τερμάτισε 4ος. Ο Ρόσι μόλις 7ος. 

Με το τέλος του αγώνα της Moto2 ξεκίνησε μια τροπική μπόρα στην πίστα της Sepang και όλα έγιναν μούσκεμα. Ο αγώνας του MotoGP που ξεκινούσε σε λίγο χαρακτηρίστηκε βρόχινος (με αλλαγή μοτοσυκλέτας) και η αγωνία κορυφώθηκε.

 Mε την εκκίνηση του αγώνα, ο Μάρκεζ πετάχτηκε από την 7η θέση στην 1η και κατάφερε να στρίψει 1ος! Με τους υπόλοιπους καλούς στις εκκινήσεις Ζαρκό και Λορένθο να τον ακολουθούν. Γρήγορα ο Ζαρκό τον πέρασε και το ίδιο έκανε και ο Λορένθο. Πίσω από τον Μάρκεζ που πλέον πέρασε 3ος, ο Πεδρόσα στην 4η θέση κρατούσε τον Ντοβιτσιόζο στην 5η θέση.

Ο Πετρούτσι στο γύρο εξόδου του από τα πιτς αντιμετώπισε πρόβλημα με την μοτοσυκλέτα του και τελικά εκκίνησε τελευταίος. Οι Ρόσι και Βινιάλες ήξεραν πως θα περνούσαν ένα δύσκολο μεσημέρι καθώς οι συνθήκες βροχής δεν τους ευνοούν.

Στους επόμενους γύρους, ο Ζαρκό άρχισε να απομακρύνεται με 2ο τον Λορένθο, 3ο τον Μάρκεζ και 4ο τον Ντοβιτσιόζο που ξεπέρασε το πρόβλημα «Πεδρόσα» και άφησε τον μικρόσωμο Ισπανό στην 5η θέση. Για αρκετούς από τους επόμενους γύρους τίποτε δεν άλλαξε. Ο Ρόσι βρισκόταν στην 11η θέση και ο Πετρούτσι ανέβαινε σχεδόν 2 θέσεις σε κάθε γύρο.

Στον 9 γύρο μια μιρκή μάχη μεταξύ Μάρκεζ και Ντοβιτσιόζο έληξε υπέρ του Ιταλού που βάλθηκε να κυνηγά τον Λορένθο. Ο Μάρκεζ προσπάθησε να ξαναπεράσει τον Ντόβι αλλά είδε πως δεν άξιζε το ρίσκο και έτσι έμεινε σε μια σίγουρη 4η θέση με τον 5ο Πεδρόσα να απέχει 5.5 δευτερόλεπτα. 

Το γκρουπ των 4ων πρωτοπόρων άρχισε να ξεμακραίνει από τον Πεδρόσα και η διαφορά σε κάποια στιγμή έφτασε τα 11 δευτερόλεπτα. Στην κορυφή ο Λορένθο έπιασε τον Ζαρκό, τον πέρασε ενώ το ίδιο έκανε και ο Ντοβιτσιόζο. Ο Μάρκεζ έμεινε 4ος και ενώ πλησίαζε τον Ζαρκό, ένα γλύστρημα και μια παρ’ ολίγο πτώση τον έκανε να αναθεωρήσει και να κόψει σιγουρεύοντας την πολύτιμη 4η θέση.

Εμπρός ο Λορένθο οδηγούσε τον αγώνα με τον ντοβιτσιόζο να κάνει ταχύτερους γύρους και να πλησιάζει. Με 6 γύρους να μένουν, ο Λορένθο έκανε ένα γλύστρημα στην τελευταία στροφή και ο Ντοβιτσιόζο πέρασε εμπρός και κρατήθηκε εκεί μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας.

Με την πρώτη θέση του Ντοβιτσιόζο και την 4η θέση του Μάρκεζ η διαφορά από 33 βαθμούς μειώθηκε στους 21.

Το πρωτάθλημα θα κριθεί στον τελευταίο αγώνα της χρονιάς με τον Μάρκεζ να θέλει μια 10 θέση για να στεφθεί πρωταθλητής.

Αυτά είναι τα επίσημα τελικά αποτελέσματα του αγώνα:

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.