ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εντυπωσιακό βίντεο με τη μεγαλύτερη Ελληνική σημαία στον κόσμο!

Στην Σπάρτη ξεδιπλώθηκε η μεγαλύτερη σημαία ιστού στον κόσμο, που κρατά το ρεκόρ Γκίνες από το 2008, με την ευκαιρία της διεξαγωγής του Συνεδρίου της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά.

Η σημαία αυτή είναι Ελληνική και αποτελεί έμπνευση του Σταμάτη Λιβέρη, ιδιοκτήτη ταβέρνας στον Φάρο του Κεριού στη Ζάκυνθο, ο οποίος κατέθεσε πολύ μεράκι αλλά και αρκετά χρήματα για τη δημιουργία της.

Με το ύφασμα που χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή της θα μπορούσαν να είχαν ραφτεί περισσότερα από 130 κοστούμια.  Το πλάτος της συγκρίνεται με το μήκος ενός Boeing 737 ενώ το ύψος της ξεπερνά το Άγαλμα της Ελευθερίας!

Για την ακρίβεια, το μήκος της σημαίας είναι 36,9 μέτρα και το πλάτος της 18,1. Το ύφασμα, κινεζικής προέλευσης, ζυγίζει 70 κιλά και ράφτηκε στην Ελλάδα, ενώ η ιδέα γεννήθηκε το 2004 μετά την επιτυχία της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου.

Το 67ο Συνέδριο της Παλλακωνικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ – Καναδά «άνοιξε» με το ξεδίπλωμα της τεράστιας Ελληνικής σημαίας, στο προαύλιο του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Η σημαία πήγε στη Σπάρτη από τη Ζάκυνθο μετά από παρέμβαση του Προέδρου του Συλλόγου Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας», κ. Θεοδώρου Σμυρνιού,  και του Δημήτρη Διαμαντάκου
που γνώριζε τον κ. Λιβέρη.

Για να διαπιστώσετε το μέγεθος της σημαίας, δείτε τις εικόνες από το τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο του φωτογραφείου APELA studio, το οποίο σηκώθηκε στα 100 μέτρα ύψος.

www.kontranews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.