ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εντοπίστηκε νέο επικίνδυνο κενό ασφαλείας στους υπολογιστές

Ερευνητές ασφαλείας εντόπισαν νέα επικίνδυνη ευπάθεια των υπολογιστών, η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να επηρεάσει εκατοντάδες χιλιάδες συσκευές, εφαρμογές αλλά και υπηρεσίες ενώ εξαιτίας της φύσης της συγκεκριμένης ευπάθειας είναι εξαιρετικά δύσκολο να προσδιοριστεί η σοβαρότητα του προβλήματος.

Σύμφωνα με τους μηχανικούς της Google το κενό ασφάλειας βρέθηκε στην glibc – μία βιβλιοθήκη ανοικτού κώδικα που χρησιμοποιείται ευρέως σε συσκευές με δυνατότητα σύνδεσης στο Διαδίκτυο και μέσα από εκεί υπάρχει πιθανότητα πιθανότητα πολλές υπηρεσίες να κινδυνεύσουν αν κάποιος χάκερ χρησιμοποιήσει τον κώδικα για να προσβάλλει τα συστήματα τους. Για την ώρα οι ειδικοί τονίζουν οτι δεν υπάρχει κανένας γνωστός κώδικας επίθεσης που να χρησιμοποιεί αυτή την ευπάθεια, όμως είναι «σχεδόν σίγουρο» ότι οι χάκερς θα προσπαθήσουν να το εκμεταλλευτούν αν και είναι πολύ δύσκολο.

Ήδη μηχανικοί της Google σε συνεργασία με την Red Hat έχουν ξεκινήσει να λύνουν το πρόβλημα και για την ώρα δεν μπορούν προσδιορίσουν την κλίμακα του προβλήματος, αφού δεν είναι σαφές πόσες συσκευές και συστήματα χρησιμοποιούν αυτόν τον κώδικα.

newsit.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.