ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εντόπισαν τον μεγαλύτερο λευκό καρχαρία – Έδιωξαν κολυμβητές [Photos]

Στη θέα ενός τεράστιου λευκού καρχαρία, οι αρχές εκκένωσαν το δημοφιλές σημείο καταδύσεων Marino Rocks. Ο καρχαρίας μήκους 7 μέτρων έγινε ορατός από το πλήρωμα ελικοπτέρου.

Βρισκόταν 100 μέτρα από τις ακτές στο Marino Rocks, στην Αυστραλία, το απόγευμα της Κυριακής, προκαλώντας την άμεση κινητοποίηση των υπεύθυνων. Ακυρώθηκαν διάφορα events και έβγαλαν τους κολυμβητές από τη θάλασσα. “Είναι ο μεγαλύτερος που έχω δει ποτέ ως μέλος πληρώματος ελικοπτέρου. Το υπολογίσαμε στα 7 μέτρα, αλλά το μέγεθός του δεν αποτυπώνεται καλά στη φωτογραφία”.

Όπως υποστήριξε ο ειδικός Andrew Fox είναι πιθανό οι λευκοί καρχαρίες να ξεπερνούν τα 6 μέτρα, αλλά είναι πολύ πιθανό να ήταν υπερβολικό το πλήρωμα στην εκτίμησή του. “Ειλικρινά ένας καρχαρίας 5 μέτρων είναι τεράστιος και μοιάζει διπλάσσιος. Μπορείτε να φανταστείτε πώς μοιάζει ένας καρχαρίας 6 μέτρων στους ανθρώπους”, σχολίασε χαρακτηριστικά. Ο άνθρωπος που τον εντόπισε, συνέχισε, είναι πολύ έμπειρος, κάτι που δίνει αξιοπιστία στην παρατήρησή του, αλλά το πραγματικό του μήκος θα αποκαλυφθεί μετά από μετρήσεις.

Οι φωτογραφίες προκάλεσαν σάλο στα social media, με κάποιους να ορκίζονται πως δεν θα ξαναβγούν στη θάλασσα ξανά και άλλους να υποστηρίζουν ότι ήταν υπερβολικό το πλήρωμα του ελικοπτέρου. Το Shark Alerts South Australia δήλωσε πως το πλήρωμα χρησιμοποίησε 6μετρο σκάφος για να υπολογίσει το μέγεθός του.

\
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.