ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Βίντεο: Ένταση με κλιμάκιο του ΣΔΟΕ σε πανηγύρι στη Ρόδο – Ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ

Έντονες αποδοκιμασίες, ύβρεις και απειλές, δέχθηκε κλιμάκιο του ΣΔΟΕ,  κατά τη διάρκεια ελέγχων που πραγματοποίησε στο πανηγύρι των Μαριτσών στη Ρόδο.

Οι εφοριακοί έφτασαν στο σημείο με περιπολικό του Α.Τ. Ιαλυσού και παρέμειναν ώρες στο σημείο, πραγματοποιώντας ελέγχους και βεβαιώνοντας πρόστιμα, σε βάρος των υπαίθριων σουβλατζίδικων, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν την οργή του κόσμου.

Οι κάτοικοι της περιοχής, ζητούσαν να αποχωρήσουν από το πανηγύρι, φώναζαν έντονα, ζητούσαν την παρέμβαση του Δημάρχου Ρόδου για την διατήρηση των εθίμων, ενώ δεν έλειψαν οι ύβρεις και οι απειλές εις βάρος των δυο ελεγκτών.

” Να σηκωθείτε να φύγετε από εδώ, να πάτε να τα πάρετε από αυτούς που έχουν όχι από τους μεροκαματιάρηδες, ξύλο σας χρειάζεται” ήταν μερικές από τις φράσεις που ακούστηκαν.

Λίγο πριν τις 11 το βράδυ , το κλιμάκιο αποχώρησε, κακήν κακώς από το χώρο του πανηγυριού, με τους κατοίκους να τους αποδοκιμάζουν έντονα, μέχρι την πόρτα του περιπολικού .

Να σημειωθεί ότι η αστυνομία, παρέμεινε στο σημείο, καθόλη τη διάρκεια των ελέγχων, έως ότου ολοκληρωθούν, προκειμένου να τους μεταφέρει και πάλι πίσω με ασφάλεια.

Ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ

Στην αποσαφήνιση πως το δημόσιο συμφέρον είναι ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων και τα μεγαλοσυμφέροντα των ισχυρών προχώρησε την Πέμπτη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες (ΠΟΕ – ΔΟΥ) με αφορμή του προπηλακισμού κλιμακίου εφοριακών στη Ρόδο.

«Τη μάχη κατά της φοροδιαφυγής ως εργαζόμενοι στο Υπουργείο Οικονομικών, θα τη δώσουμε μαζί με όλη την κοινωνία γιατί είναι ένας αγώνας που μας αφορά όλους και όλες.

Η φοροδιαφυγή είναι ένα διαρκές έγκλημα κατά της κοινωνίας, εντείνει τις φορολογικές ανισότητες και αδικίες και όποιος την ανέχεται είναι συνένοχος στο έγκλημα αυτό .

Φοροδιαφυγή σημαίνει λιγότερα έσοδα, χειρότερη υγεία, χειρότερη παιδεία, και στο βάθος περιστολή της εθνικής κυριαρχίας και συνεχή εξάρτηση από τους δανειστές.

Η προσπάθεια αυτή αν δεν είναι συλλογική θα αποτύχει, γι αυτό θέλουμε την κοινωνία να είναι στο πλευρό μας.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να περιφρουρήσει με όλα τα μέσα, τη διαδικασία και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες δίνουν καθημερινά αυτήν την μάχη, με αυταπάρνηση και υψηλό αίσθημα ευθύνης.

Δηλώνουμε ότι και μέσα από τις υπάρχουσες δυσκολίες θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε το δημόσιο συμφέρον. Γεγονότα σαν αυτό της Ρόδου, δεν μας πτοούν και δεν μας φοβίζουν γιατί το δημόσιο συμφέρον είναι ισχυρότερο από τα μικροσυμφέροντα των λίγων και τα μεγαλοσυμφέροντα των ισχυρών». 

eglimatikotita.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.