ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εκστρατεία ενημέρωσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» σε μαθητές

160 ευρώ κοστίζει η κάθε φιάλη αίματος που αγοράζεται από το εξωτερικό για την κάλυψη των αναγκών της χώρας μας!

Ενημερωτική εκστρατεία ξεκίνησε το δ.σ. του Συλλόγου Αιμοδοτών Δωδεκανήσου σε έφηβους του νησιού μας με την υποστήριξη εκπαιδευτικών, ώστε να γνωρίσουν την αναγκαιότητα της αιμοδοσίας, τόσο στη βοήθεια της κοινωνίας και των συνανθρώπων μας, όσο και την σημαντικότητα στην υγεία αυτού που θα γίνει εθελοντής αιμοδότης.

 Χθές το απόγευμα στις 4 μ.μ. πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκδήλωση ενημέρωσης στο ΕΠΑΛ Αρχαγγέλου, όπου πρώτος ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Ελευθέριος Παυλής αποδέχθηκε την πρόταση του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών γι αυτή την τόσο σημαντική ενημερωτική εκστρατεία.

Ομιλητές ήταν ο Ειδικός Καρδιολόγος κ. Βασίλης Πρωτόπαπας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών κ. Φιλίμωνας Νικολάου, καθώς και η συντονίστρια του ΣΕΑ, κ. Αικατερίνη Παπαχατζή που μίλησε για την Δωρεά Μυελού των οστών.

Μετά το πέρας της ομιλίας πολοί μαθητές έγιναν δωρητές μυελού των οστών, όπως και αρκετοί ήταν αυτοί που έδειξαν ενδιαφέρον να γίνουν μέλη του συλλόγου προσφέροντας ζωή με την προσφορά αίματος σε συνανθρώπους μας, όμως λόγω ηλικίας θα μπορούν να δίνουν αίμα μετά την συμπλήρωση του 18ου έτους της ηλικίας τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ιδέα γι αυτή την σημαντική εκστρατεία έδωσε ο εκπαιδευτικός, εθελοντής αιμοδότης και φίλος του συλλόγου «Άγιος Εφραίμ» κ. Χρίστος Κακαγιάννης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθούν δύο ακόμα ενημερωτικές εκδηλώσεις σε λύκεια της πόλης, ενώ συντονίζονται εκδηλώσεις και σε άλλα σχολικά συγκροτήματα του νησιού.

Το αίμα σώζει ζωές!

Εκστρατεία ενημέρωσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» σε μαθητές2 Εκστρατεία ενημέρωσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» σε μαθητές3 Εκστρατεία ενημέρωσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» σε μαθητές Εκστρατεία ενημέρωσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» σε μαθητές5 Εκστρατεία ενημέρωσης του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών «Άγιος Εφραίμ» σε μαθητές4

rodospress.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.