ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ένας (δυσάρεστος) λόγος που οι γυναίκες προσποιούνται oργασμό

Είναι πολλοί οι λόγοι που μια γυναίκα μπορεί να θελήσει να προσποιηθεί τον οργασμό κατά τη σεξουαλική επαφή και μερικές φορές αυτό δεν γίνεται για κακό. Για παράδειγμα, ένα από τα πιο «δημοφιλή» κίνητρα για προσποίηση είναι η επιθυμία της γυναίκας να τονώσει την αυτοπεποίθηση του συντρόφου της ή και να ενισχύσει τη δική της ερωτική διέγερση.

Μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του πρόσφατου συνεδρίου της Βρετανικής Ένωσης Ψυχολόγων, το οποίο έλαβε χώρα στο Γουίντσορ του Ηνωμένου Βασιλείου, αποκαλύπτει και έναν άλλο, δυσάρεστο θα λέγαμε, λόγο που ορισμένες γυναίκες επιλέγουν να προσποιηθούν τον οργασμό.

«Ορισμένες γυναίκες δήλωσαν ότι προσποιούνται οργασμό για να επιτύχουν θετικές εκβάσεις, για παράδειγμα παρουσιάζοντας την προσποίηση σαν μια απολαυστική εμπειρία που ενισχύει την ερωτική τους διέγερση, όμως αρκετές δήλωσαν ότι το κάνουν για να δώσουν τέλος σε μια ανεπιθύμητη ή απογοητευτική σεξουαλική συνεύρεση»αναφέρει η Έμιλι Τόμας από το Πανεπιστήμιο Ράιερσον στον Καναδά, μία εκ των συντακτών της νέας μελέτης.

Με άλλα λόγια, σε ορισμένες περιπτώσεις οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό σε μια προσπάθεια να επισπεύσουν τον οργασμό του συντρόφου και επομένως να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα η ερωτική επαφή.

«Φαίνεται πως η προσποίηση οργασμού είναι ταυτόχρονα βοηθητική και προβληματική. Σε κάποιες περιπτώσεις, μπορεί να αποτελέσει χρήσιμη στρατηγική, αφού συνεπάγεται ένα βαθμό ελέγχου ως προς τη χρονική διάρκεια της σεξουαλικής επαφής» αναφέρει η Τόμας.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.