ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ένα χωριό χρωστάει 250.000 ευρώ για νερό!

Πληρώνει αλλά … δεν εισπράττει η ΔΕΥΑΗ που βλέπει τις οφειλές προς την επιχείρηση να μεγαλώνουν, ενώ την ίδια στιγμή, με αποδεκατισμένο προσωπικό και χωρίς καμία επιχορήγηση καλείται να αντιμετωπίσει τις ανάγκες.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Νίκος Φακουρέλλης, στην ΕΡΑ Ηρακλείου, οι οφειλές, συμπεριλαμβανομένων αυτών του τελευταίου τριμήνου, αγγίζουν τα 11 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή σε δήμους και δημότες επικρατούσε μέχρι πρότινος μία … χαλαρότητα… Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι το γεγονός ότι υπάρχουν δημότες που δεν έχουν πληρώσει λογαριασμό νερού την τελευταία 5ετία, ενώ ένα χωριό λίγο έξω από το Ηράκλειο οφείλει 250.000 ευρώ! Πλέον η ΔΕΥΑΗ αποστέλλει λογαριασμούς και ειδοποιητήρια για άμεση πληρωμή, διεκδικώντας τα μοναδικά έσοδα της επιχείρησης.

“Τα μόνα έσοδα της ΔΕΥΑΗ είναι από τους λογαριασμούς, αφού δεν υπάρχει καμία επιδότηση από το κράτος, ούτε από ευρωπαϊκά προγράμματα” – είπε ο κ.Φακουρέλλης, ο οποίος καλεί τους πολίτες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους, ενώ για περιπτώσεις πολιτών που αντιμετωπίζουν προβλήματα, προβλέπεται ο διακανονισμός.

Σαν να μην ήταν αυτά αρκετά, η ΔΕΥΑΗ προσπαθεί να εντοπίσει τις περιπτώσεις κλοπής νερού, ενώ παράλληλα καταβάλλει προσπάθεια να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις. Προς το παρόν αποπληρώνει δάνεια που δεν υπερβαίνουν τα 10 εκ.ευρώ, ενώ μεγάλο δάνειο που συνήφθη με την ΕΤΕΠ, πριν δύο δεκαετίες για την κατασκευή του Βιολογικού Καθαρισμού, βρίσκεται σε εκκρεμότητα καθώς ουδέποτε ως σήμερα η επιχείρηση ανταποκρίθηκε στις οφειλές της για το δάνειο αυτό.

Βραχνάς, ωστόσο, για την επιχείρηση παραμένουν οι απολύσεις εργαζομένων πολύτιμων για την επιχείρηση. Οι 10 εργαζόμενοι που πλέον έχουν αποχωρήσει, προσελήφθησαν επί προεδρίας Παγωμένου, πριν περίπου 8 χρόνια ως συμβασιούχοι, όμως μετά την προσφυγή κάποιων εκ των απορριφθέντων για παράτυπες διαδικασίες πρόσληψης, οι δέκα εργαζόμενοι απολύθηκαν οριστικά.

Η δημοτική αρχή συγκαλεί στις 12.00 έκτακτη σύσκεψη με τους βουλευτές προκειμένου από κοινού να διαμορφωθεί μια κοινή στάση, ώσε να ασκηθεί πίεση στην κυβέρνηση προκειμένου να παραμείνουν οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους ή να αρθεί η απαγόρευση προσλήψεων για μια επιχείρηση όπως η ΔΕΥΑΗ που είναι ανταποδοτική και έχει άμεση σχέση και με τη δημόσια Υγεία.

www.cretalive.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.