ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΕΛΜΕ Λέσβου: Ζητεί την απομάκρυνση του γυμνασιάρχη που κάλυψε «σάτυρο» κυλικειάρχη

«Πυρ κατά βούληση» κατά γυμνασιάρχη σε σχολείο της Μυτιλήνης, που ενεπλάκη ως μάρτυρας υπεράσπισης σε δίκη ιδιοκτήτη κυλικείου στο σχολείο το οποίο διευθύνει.

Δίκη κατά την οποία ο επιχειρηματίας καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης δυο ετών για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15» και συγκεκριμένα 12χρονης μαθήτριας του εν λόγω σχολείου το 2012 δηλαδή πριν πέντε χρόνια. Στη δίκη κατέθεσαν εναντίον του επιχειρηματία οι γονείς της μαθήτριας αλλά και οι γονείς άλλων μαθητριών που κατήγγειλαν μεταξύ των άλλων αμέλεια του Διευθυντή στα καταγγελλόμενα που αφορούσαν όχι μόνο τη συγκεκριμένη μαθήτρια, αλλά και ανάλογα περιστατικά με τα δικά τους παιδιά!

Έτσι μετά την προχθεσινή απόφαση της Γενικής Συνέλευση της ΕΛΜΕ Λέσβου με την οποία ζητήθηκε η απομάκρυνσή του Γυμνασιάρχη από τη θέση του Διευθυντή του Σχολείου αλλά και από το χώρο της Εκπαίδευσης, σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα αναφορά του βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Πάλλη με την οποία ζητείται η «άμεση ανάγκη για λήψη μέτρων προστασίας μαθητών από τη συμπεριφορά του εν λόγω Διευθυντή».

Στην αναφορά του ο κ. Πάλλης σημειώνει ότι «καταγγελίες γονέων για έκθεση ανήλικων μαθητριών σε κίνδυνο από πράξεις και παραλείψεις του Διευθυντή Γυμνασίου της Μυτιλήνης (σ.σ. ο κ. Πάλλης αναφέρει στην αναφορά του το σχολείο) έρχονται στο φως της δημοσιότητας, με επιτακτικό πλέον το αίτημα λήψης όλων των αναγκαίων μέτρων από την Πολιτεία. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω Διευθυντής αρχικά αδιαφόρησε απέναντι σε παλαιότερες αναφορές τους για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών από τον ιδιοκτήτη του κυλικείου του σχολείου ενώ σε δίκη που ακολούθησε, στην οποία ο ιδιοκτήτης του κυλικείου καταδικάστηκε για «προσβολή σεξουαλικής αξιοπρέπειας ανήλικου κάτω των 15», ενεπλάκη ως μάρτυρας υπεράσπισης.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.