ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Απίστευτο: Έλληνες ορειβάτες γλίτωσαν από το σεισμό στο Νεπάλ λόγω… απάτης

Λόγω μίας απάτης βρίσκονται σήμερα στην πατρίδα τους και όχι στις πλαγιές του Έβερεστ, που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 7.9 Ρίχτερ στο Νεπάλ.

Οκτώ ορειβάτες από τα Τρίκαλα στάθηκαν απίστευτα τυχεροί μέσα στην ατυχία τους, αφού λόγω μίας απάτης βρίσκονται σήμερα στην πατρίδα τους και όχι στις πλαγιές του Έβερεστ, που επλήγησαν από τον φονικό σεισμό των 7.9 Ρίχτερ στο Νεπάλ.

 

Η Ελληνική αποστολή των 8 ατόμων έπεσε θύμα ενός απατεώνα «σέρπα» (ντόπιου οδηγού ορειβατών) ο οποίος πήρε 11.500 ευρώ από τον καθένα και στη συνέχεια δεν εμφανίστηκε ποτέ στο ραντεβού που είχαν κλείσει στο Κατμαντού, για να τους συνοδεύσει στην ανάβασή τους σε μια από τις κορυφές του Έβερεστ.

Οι ορειβάτες επέστρεψαν απογοητευμένοι στην Ελλάδα, όμως σήμερα ευχαριστούν τον Θεό για αυτήν την «ατυχία» που πιθανότατα τους έσωσε τη ζωή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του trikalanews.gr, ένας από τους τυχερούς ορειβάτες είναι ο Γυμναστής Γεώργιος Ράιος, μέλος του Συλλόγου Ορειβασίας – Χιονοδρομίας Τρικάλων, ο οποίος μπορεί τις προηγούμενες ημέρες να …έκλαιγε τα 11.500 ευρώ, σήμερα ωστόσο θα νιώθει ανακουφισμένος.

protothema.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.