ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Ελληνικά μαχητικά F-16 και Apache AH-64 μπήκαν στον εναέριο χώρο των Σκοπίων» λένε οι Σκοπιανοί – Δείτε το βίντεο

του Βασίλη Καπούλα

Ελληνικά μαχητικά F-16, Chinook και Απάτσι ΑΗ-64 παραβίασαν τον Σκοπιανό εναέριο χώρο υποστηρίζουν Σκοπιανοί την επαύριο της εισόδου χερσαίων δυνάμεων των Σκοπίων στο ελληνικό έδαφος.

Όπως φαίνεται από το σχετικό βίντεο υποστηρίζουν οι Σκοπιανοί πως ελληνικά εναέρια μέσα  μπήκαν στον εναέριο χώρο των Σκοπίων και γι αυτό έφεραν τα ελικόπτερά τους μέχρι την Αριδαία.

Στις 10/4 είχαμε την εισβολή της Σκοπιανής Αστυνομίας και του Στρατού σε ελληνικό έδαφος. Συγκεκριμένα, λάθρο και προσφύγες είχαν αρχίσε πετροπόλεμο κατά των Σκοπιανών, κατέστρεψαν ένα όχημα τους, ξήλωσαν τον φράχτη και πέρασαν δεκάδες προς τα Σκόπια.

Τότε οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του Στρατού των Σκοπίων που βρίσκονταν πίσω από την διπλή περίφραξη πέρασαν μπροστά από τον φράχτη και σε σχηματισμό μάχης προσπάθησαν να τους απωθήσουν εξαπολύοντας εναντίον του πλήθους χημικά, χειροβομβίδες κρότου λάμψης αλλά και πλαστικές σφαίρες. 

Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις 14 του μήνα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είχε διατάξει την ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης “Δ” του βορείου τομέα και ταυτόχρονα την ενεργοποίηση της αεράμυνας στην περιοχή της Χίου και των Οινουσσών .

Όσον αφορά στην ενεργοποίηση της δύναμης “Δ” του βορείου τομέα, αυτό είχε γίνει τότε για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα και είχε ως στόχο την απάντηση στις προκλήσεις των Σκοπιανών και την ενίσχυση των αισθήματος ασφάλειας των πολιτών στην βόρεια Ελλάδα μετά τα επεισόδια στην Ειδομένη.
 
Οι Σκοπιανοί τονίζουν πως έχουν ξεκινήσει έρευνα για το αν όντως τα ελληνικά μαχητικά παραβίασαν τον εναέριο χώρο τους.
 
Παράλληλα προσθέτουν πως τα ελληνικά μαχητικά πετούσαν για δέκα λεπτά πάνω από τον καταυλισμό στην Ειδομένη.
 
Δείτε τα βίντεο

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.