ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έληξε η 3 Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας για τα παιδιά

Τυπικά έληξε η 3η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας , αφιερωμένη στα παιδιά στις 10 Μαΐου 2015  με μια σειρά δρώμενων  στην πλατεία Δημαρχείου από την ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, για τα παιδιά που δεν πρέπει να χαθούν στους δρόμους!

Τυπικά έληξε  η 3η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας  4-10 Μαΐου με μια  σειρά δρώμενων  με την  κεντρική εκδήλωση στην πλατεία Δημαρχείου.

 

4 Μαΐου: Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου με μαθητές του 4ου ΓΛ Ρόδου με θέμα την ασφαλή μετακίνησή  τους στο σχολείο

5 Μαΐου: Εγκαίνια Έκθεσης, ζωγραφική, αφίσα, σκίτσο,  παιχνίδι, φωτογραφίας δρόμων έξω από τα σχολεία της Ρόδου, φωτογραφίας οδικής συμπεριφοράς οδηγών,ψηφιακής τέχνης  από μαθητές όλων των βαθμίδων,  στο ΝΕΣΤΟΡΙΔΕΙΟ ΜΕΛΑΘΡΟΝ. Θα παραμείνει έως 29 Μαΐου. Ώρες επίσκεψης:  9:00-13:30 Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή.

6 Μαΐου: Ενημέρωση στο Γ.Λ.Κρεμαστής και Δ.Σ.Κρεμαστής  για την Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας, έγραψαν μηνύματα  στο SaveKidsLives

9 Μαΐου: Χριστοφόρεια 2015. Άγιος Χριστόφορος Προστάτης της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, Προστάτης των οδηγών. Τελέστη Αρτοκλασία παρόντα μέλη του Δ.Σ. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρόδου κκ Κύριλλος και οι συλλειτουργώντες Ιερείς  υπέγραψαν για τα παιδιά όλου του κόσμου

Από τη μεριά μας προσπαθήσαμε να ευαισθητοποιήσουμε όλους εσάς με μια σειρά δρώμενων για τα παιδιά που δεν πρέπει να χαθούν στους δρόμους, γιατί τα τροχαία δεν είναι ατυχήματα, δεν είναι η κακιά η ώρα, γιατί πρέπει και μπορούμε να τα σταματήσουμε, ειδικά για τα τροχαία με θύματα παιδιά.

 016

10 Μαΐου: Κεντρικό Μήνυμα των εκδηλώσεων:

«Ένα παιδί είναι ένα παιδί. Δεν είναι κινούμενος στόχος.. δεν είναι παιχνίδι ..και ένα παιδί να σωθεί υπάρχει ελπίδα» και αυτό απέδωσαν με τον πιο εύγλωττο τρόπο οι παρουσιάστριες της εκδήλωσης Αναστασία Κορινθίου, Βιβή Κατσιόλη, εμφανιζόμενες με ένδυση δικυκλιστή, με τα κράνη τους, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου με τα τραγούδια που έγραψαν και συνέθεσαν, οι μικρές μπαλαρίνες της Σχολής «Μαρίς Γκίκα», οι αυριανοί ηθοποιοί διαβάζοντας την διακήρυξη των παιδιών του Χοροθεατρικού Δωδεκανησιακού Συλλόγου «ΝΑΥΣΙΚΑ», ο Χρήστος Ανθούλας με τους Highway Groove που παρουσίασαν το τραγούδι της ΕΥΘΥΤΑ που έγραψε η Αναστασία Κορινθίου. Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ τους ευχαριστεί όλους.

Στόχος μας μέσα από τα δρώμενα ήταν και παραμένει  να σωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες παιδικές ζωές και να ενισχυθεί η ασφαλής μετακίνηση των παιδιών.

20150510_122217_Pano

Οφείλουμε να συντονίσουμε τις φωνές μας και τις δράσεις μας με τους ευαισθητοποιημένους φορείς  σε ολόκληρο τον πλανήτη, ξεκινώντας  από την πόλη μας… στην πόλη που ζούμε και κυκλοφορούμε… από τον πιο ευαίσθητο κρίκο τα παιδιά με όλες τις παραμέτρους που αφορούν την οδική ασφάλεια των παιδιών μας.

Τα μηνύματα και η ευαισθησία των παιδιών για το θέμα του περιορισμού των τροχαίων δυστυχημάτων είναι δεδομένη και καταγράφτηκε με σαφήνεια στα εκατοντάδες SaveKidsLives που αναρτήθηκαν στο Εθνικό Θέατρο, μετά από ενημέρωση της εκπαιδευτικής ομάδας της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ στα σχολεία.

Δεν πρέπει να εφησυχάσουμε, το οφείλουμε στα παιδιά μας.  Τα στοιχεία του  Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 2010 αποδεικνύουν  ότι τα  τροχαία δυστυχήματα  με θύματα παιδιά αποτέλεσαν την πρώτη αιτία  θανάτου, ιδίως των ηλικιών 5 έως 17. Οι τροχαίες συγκρούσεις αποτελούν ένα ταχέως ανερχόμενο αίτιο θανάτου και αναπηρίας των παιδιών. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ανίσχυρα στην κυκλοφορία, βιώνουν καθημερινά την απειλή θανάτου και την τρομοκρατία των μηχανοκίνητων μέσων.

Στη χώρα μας, ιδίως οι  ηλικίες  5 έως 14, τα τροχαία δυστυχήματα  είναι πρώτη αιτία θανάτου

10922806_1096707383678021_5969561931325756630_n

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα συνεχίσει να προβάλει βασικά ζητήματα οδικής ασφάλειας, μήπως και  κατανοήσουμε την σοβαρότητα των τροχαίων, μήπως εμείς οι μεγάλοι κατανοήσουμε την  εγκληματική μας αμέλεια, παραβιάζοντας τον Κ.Ο.Κ, πως μετακινούμε τα παιδιά μας με τα οχήματά μας… χρησιμοποιώντας τα ως αερόσακους, χωρίς ζώνη, χωρίς το ειδικό κάθισμα, μιλώντας στο κινητό, οδηγώντας με ταχύτητα, έχοντας καταναλώσει αλκοόλ, παραβιάζοντας τις πινακίδες,  εκθέτοντας τα παιδιά σε κίνδυνο με ανά δευτερόλεπτο,  πως συμπεριφερόμαστε εμείς ως οδηγοί γιατί δεν καταλάβαμε η δεν θέλουμε να καταλάβουμε ότι για τα παιδιά μας είμαστε τα πρότυπα… και μας αντιγράφουν.

Εμείς οι μεγάλοι- οι έχοντες  τον κύριο λόγο- η πολιτεία που θεσμοθετεί-  αναρωτηθήκαμε για τις ευθύνες  που μας αναλογούν…. για την ασφαλή μετακίνηση των παιδιών μας και πως επιτρέπομαι να χάνονται  παιδιά …τόσο πρόωρα στους δρόμους-επιτέλους ας αναλάβουμε τις ευθύνες μας και ας βρούμε δρόμους που θα μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια τα παιδιά μας… ας αλλάξουμε επιτέλους  συμπεριφορές που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά μας

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα συνεχίσει τις δράσεις για την οδική ασφάλεια των παιδιών ολόκληρο το 2015, στην μνήμη όλων των παιδιών που χάθηκαν πρόωρα στους δρόμους και για τα παιδιά που δεν πρέπει να χαθούν από την δική μας αμέλεια και την έλλειψη οδικής παιδείας.

 

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, ευχαριστεί όλους εσάς που ήσασταν κοντά μας, η δύναμη για να συνεχίσουμε, η δύναμη για να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους συμπολίτες μας και να συμμετέχουν στην πρόληψη και στη μείωση των τροχαίων δυστυχημάτων.

► Ευχαριστεί  τους συνδιοργανωτές Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.

► Ευχαριστεί τον πρόεδρο και τα μέλη του  Δ.Σ του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης και τον κ. Γράψα για την επιμέλεια της έκθεσης.

► Ευχαριστεί,  τους εργαζόμενους στις  τεχνικές υπηρεσίες, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ρόδου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Καθημερινότητας, τους φορείς με την παρουσία τους, τους προσκόπους Δωδεκανήσου, τις Μαμάδες στη Ρόδο, όλους όσους στήριξαν για την υλοποίηση της εκδήλωσης, τους εθελοντές μας-μέλη, η ψυχή της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ,  τους φοιτητές-εθελοντές μας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, τους αυριανούς συνειδητοποιημένους δασκάλους, που έχουν αναλάβει με συγκλονιστική υπευθυνότητα το πρόγραμμα «Κυκλοφορώ με ασφάλεια» στα σχολεία της Δωδεκανήσου το οποίο υλοποιούμε με την στήριξη  της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης.

►  Ευχαριστεί, τους χορηγούς επικοινωνίας: Τα τοπικά  ΜΜΕ και  portal της Ρόδου

► Ευχαριστεί, τους χορηγούς:  Ίδρυμα Υποτροφιών ΡΟΔΟΥ Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, ΒΑΚΑΡ Α.Ε, ΜΕΤΑΧΟΤΥΠΙΚΗ ΡΟΔΟΥ, UNIVERSITY PRESS, COLORADO, AΡΙΩΝ PALACE, FILLIPOS CATERING, BLUE STAR FERRIES.

► Ευχαριστεί τη Δέσποινα Τσουρούτη, γραφίστρια για το δημιουργικό της Παγκόσμιας Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας

► Ευχαριστεί, τα μέλη της Φωτογραφικής Ομάδας PhotOrion, Γιώργο Άγριο, Βούλα Κασσιανή, Μαρία Γρηγορά και Δέσποινα Καπνουδάκη που κάλυψαν φωτογραφικά την εκδήλωση της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

► Ευχαριστεί, τον Στυλιανό Ρωμαίο, τον Ανδρέα Κακλιό  που κάλυψαν  φωτογραφικά την εκδήλωση της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

 

Σας ευχαριστεί όλους από καρδιάς, αξίζει να συνεχίσουμε γιατί η Οδική Ασφάλεια είναι ΕΥΘΥΝΗ όλων μας..

 

allaksogolies.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.