ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Έξω φρενών ο Ερντογάν επειδή δεν προτάθηκε για το… Νόμπελ Ειρήνης – Εμείς κάναμε περισσότερα για τους πρόσφυγες από την Μέρκελ!

Μπορεί να μην έχει καταφέρει να συνάψει ειρήνη με τους Κούρδους, ωστόσο ο Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει έξαλλος επειδή δεν προτάθηκε για το… Νόμπελ Ειρήνης.

Με αφορμή την άποψη ότι η Άνγκελα Μέρκελ έπρεπε να πάρει το Νόμπελ για την βοήθεια της προς τους πρόσφυγες, ο Τούρκος πρόεδρος εκνευρίστηκε και δήλωσε πως αυτός και η χώρα του κάνουν πολλά περισσότερα από την Γερμανίδα Καγκελάριο.

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η χώρα του έχει κάνει πολύ περισσότερα για να αντιμετωπίσει τα δεινά των προσφύγων και άφησε αιχμές για το πώς δίνεται το βραβείο, κάνοντας λόγο για προκατειλημμένη διαδικασία επιλογής και για απονομή για «πολιτικούς λόγους».

«Ξέρεις πώς δίνονται τα βραβεία Νόμπελ. Με εντολές. Αυτό σημαίνει ότι δεν πειράζει αν το αξίζουν πραγματικά αυτοί που το παίρνουν ή όχι», τόνισε φανερά εκνευρισμένος.

«Αρκεί να πει κάποιος “θα πάρουμε 30-40,000 πρόσφυγες”, και τότε είναι υποψήφιος για το Νόμπελ. Φιλοξενούμε 2,5 εκατομμύρια πρόσφυγες αυτή τη στιγμή. Κανείς δεν νοιάζεται γι ‘αυτό, επειδή η απονομή του Νόμπελ είναι πολιτική», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε ότι στην Ευρώπη η κρίση των προσφύγων δεν ήταν καν στην προσοχή  του κοινού έως ότου δημοσιεύτηκε η φωτογραφία του μικρού Αιλάν. «Η Τουρκία έχει ζητήσει την προσοχή εδώ και χρόνια», είπε. Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Άγκυρα έχει δαπανήσει  8 δισεκατομμύρια δολάρια για να στεγάσει τους πρόσφυγες, ενώ οι άλλες χώρες έχουν συμβάλει δίνοντας 417 εκατομμύρια.

Υπενθυμίζεται ότι το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στο «Κουαρτέτο για την Τυνησία», για την ομαλή εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μετά τη λεγόμενη «επανάσταση των γιασεμιών».

www.koolnews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.