ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εκστρατεία για την Εθελοντική Αιμοδοσία απο την ΑBADA CAPOEIRA Ρόδου

Μετά την εκστρατεία κατά του καπνίσματος  η ΑΒADA CAPOEIRA (Αμπαντά Καπουέιρα) Ρόδου διοργανώνει και σας προσκαλεί στην εκστρατεία για την Εθελοντική Αιμοδοσία,με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των καπουερίστας αλλά και όλου του κόσμου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου (Άγιος Εφραίμ).Ποιος δεν θα ήθελε να σώσει μια ζωή με μια τόσο απλή χειρονομία όσο η Εθελοντική Αιμοδοσία ; Λάβετε μέρος και εσείς λοιπόν σ’αυτή την γιορτή. 

Πρόγραμμα:

Παρασκευή 10/07 και ώρα 18.30 θα πραγματοποιηθεί το παιχνίδι (Ρόδα) στο Κεντρικό Συντριβάνι στην Παλιά Πόλη
Σάββατο 11/07 και ώρα 10.30 θα πραγματοποιηθεί περίπατος που θα καταλήξει στην Τάφρο όπου θα υπάρχει χορός (Zumba κα.)
Κυριακή 12/07 και ώρα 10.00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο ορφανοτροφείο και στην συνέχεια αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Ρόδου από τους Καπουερίστας.
10731132_980037318679282_1274836137376623038_n 20130508-084947

Τι είναι η Capoeira

Η Capoeira (προφέρεται κα-που-έι-ρα) είναι μια αφρο-βραζιλιάνικη πολεμική τέχνη η οποία αποτελείται από τεχνικές πάλης, ακροβατικά, χορό, κρουστά και τραγούδι, σε ένα ρυθμικό διάλογο μεταξύ σώματος, μυαλού και πνεύματος.

Η Capoeira βοηθά τους ανθρώπους να προσεγγίσουν τις συγκρούσεις, τον φόβο και την αβεβαιότητα με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, αποφασιστικότητα και χιούμορ. Τελικά, η Capoeira είναι μια γιορτή της κίνησης, της μουσικής, της σωματικής έκφρασης και της στρατηγικής. Οι μαθητές της διδάσκονται να πιστεύουν στις ικανότητές τους και να κατανοούν τον πλούτο του να μοιράζονται.

Η Capoeira πλέον έχει κερδίσει το σεβασμό ως μια μορφή πολεμικής τέχνης σε όλο τον κόσμο. Όλο και περισσότερο ορατή στη λαϊκή κουλτούρα και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, η Capoeira έχει προσελκύσει εκατομμύρια άτομα από κάθε γωνιά του πλανήτη.

unnamed

Το παιχνίδι

Η Capoeira παίζεται πάντα ανάμεσα σε δύο άτομα. Το παιχνίδι μπορεί να λάβει χώρα οπουδήποτε, αλλά συνήθως γίνεται μέσα σε μια Roda. Η Roda (προφέρεται χό-ντα) αναφέρεται στον κύκλο που σχηματίζεται από τους παίκτες της Capoeira και μέσα στον οποίο παίζεται το παιχνίδι. Αυτοί που απαρτίζουν τη Roda είναι εξίσου σημαντικοί για το παιχνίδι με τους δύο παίκτες μέσα σε αυτή. Αυτοί είναι που δίνουν την απαραίτητη ενέργεια στο παιχνίδι και ορίζουν το ρυθμό του με παλαμάκια, τραγουδώντας και παίζοντας μουσικά όργανα. Ως μια αλληγορία για τον κύκλο της ζωής, η Roda μας διδάσκει ότι κάθε άτομο είναι εξίσου σημαντικό για τη δημιουργία ενός συνόλου και ότι η συνεργασία είναι απαραίτητη για την επιτυχία.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.