ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, που εξαπατούσαν πολίτες ως αγοραστές αντικειμένων που είχαν αναρτηθεί σε αγγελίες στο ίντερνετ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες εμφανιζόμενοι ως υποψήφιοι αγοραστές εμπορευμάτων και αντικειμένων που είχαν αναρτηθεί σε αγγελίες του διαδικτύου

Συνελήφθησαν τρία (3) μέλη της ομάδας

Εξιχνιάσθηκαν εννέα (9) περιπτώσεις

Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πύργου, εγκληματική ομάδα τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν πολίτες εμφανιζόμενοι ως υποψήφιοι αγοραστές σε πωλήσεις εμπορευμάτων και αντικειμένων που είχαν αναρτηθεί σε ηλεκτρονικές αγγελίες του διαδικτύου.

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 5-1-2017 στο Καματερό, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, τρείς (3) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 37 ετών καθώς και ένας ανήλικος, μέλη της σπείρας.

Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας και της απάτης.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από τις αρχές του 2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και προσποιούμενοι τους υποψήφιους αγοραστές εξαπατούσαν ανυποψίαστους εμπόρους και επιτηδευματίες.

Συγκεκριμένα, εντόπιζαν ηλεκτρονικές αγγελίες πώλησης ελαιολάδου και άλλων αντικειμένων και στη συνέχεια επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τους πωλητές προκειμένου να καθορίσουν σημείο συνάντησης. Ακολούθως, είτε με την υπόσχεση άμεσης εξόφλησης είτε με την αποστολή πλαστού αποδεικτικού τραπεζικής κατάθεσης, τους έπειθαν να μεταφέρουν τα εμπορεύματα σε καταυλισμό στο Ζεφύρι, χωρίς τελικώς να καταβάλουν το αντίστοιχο χρηματικό ποσό.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιασθεί εννέα (9) περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες ακολούθησαν την προαναφερόμενη μεθοδολογία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων παρόμοιων περιπτώσεων συνεχίζεται.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.