ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εκπληκτικό εκμέκ κανταΐφι !

Υλικά 

400 gr. κανταϊφι 
200 gr λιομένο βούτυρο 

Για το σιρόπι 

Το κάθε ποτήρι είναι 250 ml 

3 ποτήρια ζάχαρη 
2 ποτήρια νερό 
1 κ.σ. φρέσκο χυμό λεμονιού 

Για την κρέμα 

6 κρόκους αυγύ
6 ποτήρια γάλα 
1 ποτήρι ζάχαρη 
7 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι ψιλό 
2 κ.σ. κόρν φλάουρ 
1 κ.γ. βανίλιας η ξύσμα ενός λεμονιού 

2 κρέμες σαντιγί 

Προετοιμασία 

Προθερμαίνεται τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Ξαίνετε τις κλωστές του κανταϊφιού και το απλώνεται στο ταψί. Ρίξτε το λιωμένο βούτυρο επάνω. Το ψήνεται για περίπου 20 λεπτά. 

Το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζεται στο μεταξύ το σιρόπι βράζοντας το νερό με την ζάχαρη για 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει. Ρίχνετε το ζεστό σιρόπι πάνω στο ψημένο κανταΐφι και αφήνετε να απορροφηθεί. 

Για την κρέμα 

Ρίχνετε τους κρόκους και την ζάχαρη σε κατσαρόλα και τα χτυπάτε με μίξερ ξηρός μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το κόρv φλάουρ, την βανίλια,σιμιγδάλι και το γάλα. Ανακατώνεται τα υλικά και τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πίξει η κρέμα. (προσοχή δεν πρέπει να πάρει βράσει) 

Αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και περιχύνετε το σιροπιασμένο κανταΐφι με αυτήν και τα αφήνετε να να κρυώσουν καλά. 

Στο τέλος βάζετε από πάνω την σαντιγί και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

 mirodieskainostimies.blogspot.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.