ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
177733ee3f8fb23017a7ff67a8a2144a

Εκμέκ τσουρέκι

Για τη βάση:
8-10 φέτες από τσουρέκι ( πάχους 1 εκ. περίπου)
λίγη κανέλα για πασπάλισμα
Για το σιρόπι:
1 ¼ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ¾ φλιτζάνι τσαγιού νερό
3-4 σταγόνες χυμό λεμονιού
Για την κρέμα:
550 ml γάλα
2 κρόκους αυγών
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. κόρν φλάουρ
35 γρ. βούτυρο
1 βανίλια άρωμα
Για την επικάλυψη:
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Για την διακόσμηση:
αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο
κερασάκια γλασέ
Τι κάνουμε:
Στρώνουμε τις φέτες από το τσουρέκι σε ένα ταψάκι ή πυρέξ, προσπαθώντας να καλύψουμε όλα τα τυχόν κενά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βάζουμε όλα τα υλικά του σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε καλά. Βράζουμε το σιρόπι σε δυνατή φωτιά.
Αφού πάρει 2-3 βράσεις, αποσύρουμε από την φωτιά και όπως είναι καυτό σιροπιάζουμε καλά τις φέτες του τσουρεκιού. Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα.
Ετοιμάζουμε τη κρέμα.
Βάζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε το κορν φλάουερ και ανακατεύουμε καλά.
Χτυπάμε σε ένα μπολάκι τους κρόκους με τη ζάχαρη και αδειάζουμε το μείγμα στο κατσαρολάκι με το γάλα. Προσθέτουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς.
Μόλις αρχίσει να δένει η κρέμα, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει τελείως. Όταν πήξει η κρέμα μας, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Αδειάζουμε επάνω από τις φέτες τσουρεκιού την κρέμα απευθείας, χωρίς να κρυώσει, και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα.
Σκεπάζουμε το γλυκό μας με μια διαφανή μεμβράνη που θα ακουμπά επάνω στη κρέμα, για να μην πιάσει κρούστα όση ώρα θα κρυώνει.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη:
Χτυπάμε καλά με μίξερ χειρός τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη σε σφιχτή σαντιγί.. Απλώνουμε την σαντιγί πάνω από την κρέμα, αφού αφαιρέσουμε φυσικά την διαφανή μεμβράνη.
Αν θέλουμε, με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές, και έχουμε έτσι ένα όμορφο σχέδιο.
Πασπαλίζουμε το γλυκό μας με αμυγδαλάκι φιλέ καιδιακοσμούμε με κερασάκια γλασέ.
Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Η …. τεμπέλικη εκδοχή:
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κρέμα, με 2 φακελάκια κρέμα στιγμής βανίλια και το αντίστοιχο γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία.
Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε την σαντιγί της επικάλυψης, με 1 φακελάκι σαντιγί Garni και το αντίστοιχο γάλα που αναγράφεται στην συσκευασία.
Καλή επιτυχία!!!
Ελένη Κ. (eleniscooking)

syntageskardias.blogspot.de

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.