ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ
ΚΑΝΤΑΙΦΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ

Εκμέκ κανταΐφι χωρίς αυγά

Ένα πολύ εύκολο γλυκό με απλά υλικά αλλά με τέλειο αποτέλεσμα!

ΥΛΙΚΑ

700γρ. φύλλο καταιφιού

2 κρέμες άνθος αραβοσίτου

2 φακελάκια σαντιγί

Γάλα 

Ζάχαρη(για τις κρέμες,όσο εσείς επιθυμείτε)

Κανέλα

Βούτυρο

Για το σιρόπι:

6 ποτήρια ζάχαρη

4 ποτήρια νερό

λίγο χυμό λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε ένα ταψί και “ξαίνουμε” μέσα το κανταΐφι πολύ καλά. Απο πάνω απλώνουμε κομμάτια βουτύρου και το βάζουμε στο φούρνο για μισή ώρα περίπου στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Βράζουμε τις κρέμες αραβοσίτου σύμφωνα με τις οδηγίες και σκεπάζουμε με μεμβράνη για να μην σβολιάσει.

Ετοιμάζουμε τη σαντιγί και τη βάζουμε στο ψυγείο.

Το σιρόπι:

Βάζουμε τα υλικά και αφήνουμε να πάρει βράση. Με το που αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες φουσκάλες υπολογίζουμε πέντε λεπτά και κατόπιν σβήνουμε. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο και με ένα πιρούνι σπάμε σε κομμάτια το κανταΐφι. Σιροπιάζουμε, πασπαλίζουμε με κανέλα και αφού κρυώσει λίγο βάζουμε την κρέμα.

Αν έχει παγώσει η κρέμα, βάζουμε και τη σάντιγι απο πάνω και το γλυκό μας είναι έτοιμο!

allaksogolies.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.