ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εκλιπαρώντας τους γονείς για μια ευθανασία στην Ελβετία (video)

Πριν από 11 χρόνια ένα τσίμπημα από κάποιο μυστηριώδες έντομο της άλλαξε τη ζωή. Σήμερα η 23χρονη Κέρστι Κιπ από τη Βρετανία εκλιπαρεί τους γονείς της επιτρέψουν να κάνει ευθανασία σε κλινική της Ελβετίας. Το βίντεο που ανέβασε η μητέρα της στο Facebook δείχνει πόσο ανυπόφορη μπορεί να καταντήσει η ζωή για έναν άνθρωπο.

Όταν την τσίμπησε το έντομο η Κέρστι ήταν 12 ετών. Έκτοτε είναι συνέχεια άρρωστη, το πρόσωπό της έχει παραλύσει, υποφέρει από έντονους πόνους και κεφαλγίες σαν της κάνουν ηλεκτροσόκ. Οι μύες της έχουν ατονήσει, είναι πάντα αδύναμη και δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι. Η ίδια λέει ότι «αισθάνεται τα κόκαλά της να σπάνε και τις σάρκες να σκίζονται». Πρόσφατα η κατάστασή της επιδεινώθηκε και χρειάζεται συνεχή ιατρική παρακολούθηση.

Η μητέρα της παραδέχεται ότι ίσως πια ο χρόνος να κυλά αντίστροφα για το παιδί της. Ωστόσο, δεν θέλει να εγκαταλείψει την προσπάθεια. Η οικογένεια Κιπ έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες της σε ένα θεραπευτικό κέντρο στη Φλόριντα. Η κ. Κιπ πιστεύει ότι το έντομο που προκάλεσε αυτήν την άγνωστη και χρόνια ασθένεια στο παιδί της ήταν τσιμπούρι. Οι γιατροί έχουν τις αντιρρήσεις τους και τα τελευταία επτά χρόνια έδιναν στην Κέρτσι αγωγή για λύκο. Οι γιατροί στο νοσοκομείο της Φλόριντα διαφωνούν και θέλουν να διενεργήσουν νέες εξετάσεις.

image

Η 23χρονη από τον Φεβρουάριο εκλιπαρεί την οικογένειά της να της κάνουν ευθανασία και να δώσουν τέλος στο βασανιστήριό της. Οι ίδιοι δημιούργησαν μια σελίδα χρηματοδότησης στο διαδίκτυο για να βοηθήσει ο κόσμος το παιδί τους να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Υποφέρω. Είμαι συνέχεια άρρωστη. Κουράστηκα και δεν ξέρω πόσο ακόμα μπορεί να αντέξει το σώμα μου», έγραψε η Κέρστι στο Facebook πριν από μερικούς μήνες.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.