ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΕΚΔΟΣΗ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΛΒΕΤΙΚΟ ΦΡΑΓΚΟ

Λίγες μόλις ημέρες μετά την εκδίκαση της Συλλογικής αγωγής στο Εφετείο Αθηνών, που ασκήθηκε με την συμμέτοχη χιλιάδων μελών του πανελλήνιου Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ),  εκδόθηκε  Εφετειακή απόφαση που αφορά δάνειο σε ελβετικό φράγκο.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για την  -υπ’ αριθμ. 86/2017 Εφετείου Αιγαίου-  δείτε την εδώ : http://www.daneia-chf.gr/files/daneia-chf/articles/GNOMODOTISEIS%20SYLLOGIKON%20AGOGON/86-2017%20EFETEIO%20AIGAIOY.pdf , η οποία αναγνωρίζει την αναδρομική ισχύ των αρχικών συμβάσεων σε ευρώ.

   Εκτιμάται, μάλιστα, πως η εν λόγω τελεσίδικη δικαστική απόφαση θα αποτελέσει ένα ισχυρό νομικό όπλο για τους χιλιάδες δανειολήπτες, που έχουν επιλέξει την δικαστική οδό για την δικαίωσή τους.

   Μια από τις ισχυρές θεμελιώδεις σκέψεις της (86/2017) Εφετειακής απόφασης είναι ότι τα χρηματικά ποσά που χορηγήθηκαν ως δάνεια δεν εκταμιεύθηκαν σε ελβετικά φράγκα, αλλά μετατράπηκαν στη συνέχεια λογιστικά στο νόμισμα αυτό, χωρίς να αποδεικνύεται ότι πράγματι η τράπεζα δανείστηκε αντίστοιχα ελβετικά φράγκα από την διατραπεζική αγορά.

   Την υπόθεση χειρίστηκε ο δικηγόρος κος ΠΡΑΤΑΣ Αντώνης.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.