ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΗΠΑ: Εκανε σεξ με την γυναίκα του, που έπασχε από άνοια και τώρα είναι κατηγορούμενος!

Αν συναίνεσε ή όχι στη σεξουαλική πράξη η ηλικιωμένη, καλούνται να απαντήσουν οι δικαστές του συζύγου της

Το βέβαιο ήταν ότι η Ντόνα Λου Ρέινολντς έπασχε από Αλτσχάιμερ, σε προχωρημένη μάλιστα μορφή. Η οικογένειά της την είχε εγκαταστήσει σε ειδικό κέντρο φροντίδας, καθώς πλέον δεν μπορούσε να θυμηθεί τις κόρες της, ή πώς να φάει ένα μπέργκερ. 

Μπορεί ένας άνθρωπος σε αυτή την κατάσταση να συναινέσει στη σεξουαλική πράξη, ακόμα και με το σύζυγό του; Αυτό καλούνται τώρα να απαντήσουν οι δικαστές στις ΗΠΑ, καθώς ο 78χρονος σύζυγος της Ντόνα Λου είναι κατηγορούμενος για σεξουαλική κακοποίηση. Το έγκλημά του είναι αυτό ακριβώς: Εκανε σεξ με τη γυναίκα του. 

Η 78χρονη δεν έφερε σημάδια κακοποίησης, όμως οι εργαζόμενοι στο κέντρο είχαν ρητά εξηγήσει στον σύζυγο πως δεν μπορούσε στην κατάστασή της να συναινέσει στην σεξουαλική πράξη. 

Το γεγονός πως το ζευγάρι ήταν ευτυχισμένο και παντρεμένο για επτά χρόνια (γνωρίστηκαν και παντρεύτηκαν στην χορωδία της εκκλησίας, αφού και οι δυο είχαν χηρέψει από τους πρώτους τους γάμους), αλλά και το ότι ο σύζυγος ήταν δίπλα στην Ντόνα Λου κατά τη διάρκεια της ασθένειας αναμένεται να συνεκτιμηθούν στο δικαστήριο. Το περιστατικό συνέβη τον Μάιο του 2014, λίγους μήνες πριν η γυναίκα χάσει τη ζωή της.

Τώρα η συζήτηση στην αμερικανική κοινωνία για τους πάσχοντες από άνοια και τα δικαιώματά τους έχει ανάψει. 

protothema.gr

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.