ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Είναι… τρελοί αυτοί οι Κουβανοί: Πούρο 90 μέτρων για τα 90α γενέθλια του Κάστρο! [εικόνες]

Σκεφτείτε σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου να κρατάει ο ένας τερματοφύλακας την μία άκρη ενός πούρου και την άλλη ο αντίπαλός του. Επιστημονική φαντασία είπατε; Λάθος, το μόνο που αρκεί για να γίνει η εικόνα πραγματικότητα είναι να βρεθεί ο Χοσέ Καστελάρ Κάιρο στις εξέδρες ενός γηπεδού και να πάρει την άδεια για να… μπουκάρουν εντός τερέν μαζί με το πούρο του!

Τόσο είνα το μήκος (90μ.) – αντίστοιχο ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου – που κατασκεύασε ο Κουβανός μετρ του είδους, προς τιμήν των 90ων γενεθλίων του ιστορικού ηγέτη της χώρας, Φιντέλ Κάστρο.

 «Θέλω να το αφιερώσω στον αγαπημένο μου κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο», δήλωσε ο Χοσέ Καστελάρ Κάιρο, περισσότερο γνωστός ως «Κουέτο», που έχει κερδίσει το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ πέντε φορές στο παρελθόν.

Η Κούβα είναι γεμάτη από εκδηλώσεις για την απότιση φόρου τιμής στον Κάστρο, που το Σάββατο έκλεισε 90 χρόνια ζωής. Την Παρασκευή 90 άνθρωποι δώρισαν αίμα σε ένα μικρό σχολείο στην επαρχία Αρτεμίσα προς τιμήν του.

Ο Κουέτο κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε– για την κατασκευή πούρου 82μέτρων– με το νέο του έργο, το οποίο χρειάστηκε δέκα μέρες για να τυλίξει με την βοήθεια αρκετών βοηθών, σε ένα παλιό φρούριο της περιόδου της ισπανικής αποικιοκρατίας, με θέα τον κόλπο της Αβάνας.

Για τον 72χρονο Κουέτο, που έμαθε να τυλίγει πούρα απ’ όταν ήταν 5 ετών, αποτελεί ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας για την Κούβα να διατηρεί το ρεκόρ.

«Ο καλύτερος καπνός στον κόσμο είναι κουβανέζικος, έτσι πιστεύω ότι η Κούβα πρέπει να διατηρήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πούρο», δήλωσε, σημειώνοντας ότι ήταν μια μεγάλη πρόκληση.

Το μήκος του πούρου εξακριβώθηκε από έναν αξιωματούχο της βρετανικής πρεσβείας που δήλωσε πως θα στείλει την πληροφορία με επιστολή του στην επιτροπή των Παγκόσμιων Ρεκόρ Γκίνες ζητώντας την επικύρωση του ρεκόρ.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.