ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Είμαστε ο χειρότερος λαός που υπάρχει»: Τι είπε ο Ιαβέρης για το δυστύχημα στην Εθνική (vid)

Ο Τάσος Μαρκουϊζος, ο γνωστός σε όλους μας Ιαβέρης μίλησε για το δυστύχημα που έγινε στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας και είχε σαν αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

«Πιθανόν να είχε ψιλοβρέξει. Πιθανόν να μην ήτανε συγκεντρωμένος  (…) όπως βλέπω εγώ κάθε μέρα που οδηγούν με 150-160 χιλιόμετρα και μιλούν στο κινητό και καπνίζουν και το τσιγάρο τους και πίνουν και τον φραπέ τους και παίρνουν και στο στόμα τους το κολατσιό που τους δίνει η γυναίκα τους από το πλάι, τα μωρά χοροπηδάνε στο πίσω κάθισμα και γίνεται μέσα ένα πανηγύρι: θέλω να πω ότι κανένας δεν φοβάται ότι με το να ανοίγει την πόρτα από το σπίτι του μπορεί να μην ξαναγυρίσει», είπε ο Ιαβέρης και συνέχισε:

 «Γι’ αυτό λέω ότι έχουμε χάσει την αυτοεκτίμησή μας. Τι σημαίνει αυτό; Να καταλάβει ο καθένας μας πόσο σημαντικοί και πόσο ανεκτίμητοι, πόσο αναντικατάστατοι είμαστε για τους ανθρώπους που μας περιμένουν στο σπίτι. Και λέω και κάθε πρωί που φεύγουμε από το σπίτι, αυτή είναι η συμβουλή ενός οδηγού αγώνων, δεν είναι συμβουλή πως θα κάνουμε ανάποδο τιμόνι. Το θέμα είναι να μην φτάσεις στο σημείο να διορθώσεις αυτοκίνητο. Φεύγεις το πρωί από το σπίτι σου και δεσμεύεσαι να προφυλάξεις τον εαυτό σου γιατί είσαι μοναδικός για τα παιδιά σου: και να καταφέρεις το απόγευμα να ανοίξεις την πόρτα και να κάνεις αγκαλιά τις φατσούλες σου. Το καταλάβατε; Δεν υπάρχει τίποτα άλλο».

«Προσέξτε κάτι, αυτά τα 200 χιλιόμετρα που λέτε, αν πηγαίνεις από την Κόρινθο προς την Πάτρα με 130-140 χιλιόμετρα, η ταχύτητα με την οποία θα τρακάρεις τον απέναντι είναι το άθροισμα της δικής σου με τον απέναντι: δηλαδή 130 και 130 κάνει 260». Αναφερόμενος στους οδηγούς που «κολλούν» πίσω από τους άλλους στην εθνική ενώ το όριο ταχύτητας είναι χαμηλό, ο Ιαβέρης συμβούλεψε: «θα πας όπως θέλεις, θα πας με την ταχύτητα που θέλεις. Θα παρασυρθείς; Άστον να περάσει».

«Είναι θέμα παιδείας, κουλτούρας και πολιτισμού. Είμαστε ο χειρότερος λαός στον πλανήτη», κατέληξε ο Ιαβέρης. 

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.