ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ειδικός εξηγεί ποια είναι η καλύτερη και ποια η χειρότερη στάση για να μείνετε έγκυος

Η καλή διατροφή, η ελάττωση του τσιγάρου, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ και ένας προσεκτικός τρόπος ζωής αυξάνουν τις πιθανότητες εγκυμοσύνης.

Στη λίστα με τους ευνοϊκούς για τη σύλληψη παράγοντες έρχονται να προστεθούν και συγκεκριμένες στάσεις στο σεξ σύμφωνα με τη Βρετανίδα Marilyn Glenville, ειδικό σε θέματα γονιμότητας, που μίλησε στη Daily Mail.

Αναρωτιέστε ακόμα ποια είναι η πιο αποτελεσματική στάση για να μείνετε έγκυος;

Ο άντρας από πάνω! Σύμφωνα με την ειδικό, όλα σχετίζονται με τον «δρόμο» που ακολουθεί το σπέρμα μέσα στον κόλπο. Συγκεκριμένα, ξεκινά από τον τράχηλο, συνεχίζει στην μήτρα και καταλήγει στην σάλπιγγα. Όταν ο άντρας είναι από πάνω, η διείσδυση είναι βαθύτερη με αποτέλεσμα, στην εκσπερμάτιση, το σπέρμα να είναι πιο κοντά στον τράχηλο. Η στάση αυτή το διευκολύνει να βρεθεί πιο κοντά στο ωάριο, που είναι έτοιμο να γονιμοποιηθεί στην σάλπιγγα.

Η στάση με τη γυναίκα στα τέσσερα, επίσης φαίνεται να βοηθάει στη γονιμοποίηση του ωαρίου.

Η ειδικός επισημαίνει ότι ο γυναικείος οργασμός μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στο να μείνει μία γυναίκα έγκυος, γιατί εκείνη την ώρα ο κόλπος βοηθάει το σπέρμα να κατευθυνθεί στον τράχηλο της μήτρας.

Ποιες στάσεις μειώνουν την πιθανότητα σύλληψης;

Επειδή η βαρύτητα παίζει σημαντικό ρόλο στην όλη διαδικασία, το να είναι η γυναίκα από πάνω δεν διευκολύνει την κατάσταση, εκτός αν έχει διαγνωσθεί με ανάρτηση της μήτρας, οπότε είναι μία στάση που προτιμάται για τη σύλληψη.

Το ίδιο ισχύει και για τη στάση «κουτάλι» -όσο και αν σας αρέσει, μειώνει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.

Πηγή: Daily Mail

www.mama365.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.