ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ειδήσεις από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Γ. Χατζημάρκος: «Θέλουμε συνομιλητές για το μεταναστευτικό και στην υπηρεσιακή κυβέρνηση»

Να μην ανασταλεί η υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί για το μεταναστευτικό, λόγω της προεκλογικής περιόδου, ζητά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

Να μην γίνει η προεκλογική περίοδος αιτία να «παγώσουν» οι διαδικασίες που ήδη έχουν δρομολογηθεί, μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την κυβέρνηση, για την ανακούφιση του μεταναστευτικού προβλήματος στα νησιά, ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος, λόγω της οξύτητας του ζητήματος, που δεν επιτρέπει ούτε ώρα καθυστέρησης.

Ο κ. Χατζημάρκος, στην διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τρίτη, εξέφρασε την ελπίδα,  στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου, που επισήμως ξεκινά την Παρασκευή, να συνεχιστεί η συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τους υπηρεσιακούς υπουργούς που θα αναλάβουν, ώστε να προχωρήσει η υλοποίηση μιας σειράς αποφάσεων που έχουν ληφθεί και έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα. «Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει αποδείξει από την πρώτη στιγμή, ότι θέλει συνομιλητές, στην κοινή προσπάθεια διαχείρισης του σοβαρότερου και μεγαλύτερου ζητήματος που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα νησιά μας, ενός ζητήματος που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα για την περιοχή μας, μαζί με όλα τα άλλα, και για τα επόμενα χρόνια» ανέφερε.

Στις ενέργειες που έχουν συναποφασιστεί και θα πρέπει να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση, είναι και η προμήθεια δέκα ειδικών ηλεκτρονικών υπολογιστών Eurotag, οι οποίοι θα διατεθούν στα Σώματα Ασφαλείας για την ταυτοποίηση των μεταναστών.  Ο προμήθεια των ηλεκτρονικών υπολογιστών , οι οποίοι είναι υπό την εποπτεία της Interpol και της Frontex, θα γίνει με δαπάνη εξ ολοκλήρου της Περιφέρειας, μετά από συνεννόηση  με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, με τον Διευθυντή Προστασίας Συνόρων και τον Γενικό Γραμματέα Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Η διάθεσή τους στα νησιά που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα  εισόδου παράτυπων μεταναστών, θα γίνει μετά από υπόδειξη των Αστυνομικών Αρχών, που έχουν πλήρη εικόνα των αναγκών που υπάρχουν. 

Παράλληλα, πρέπει να υλοποιηθεί και η απόφαση ενίσχυσης των Σωμάτων Ασφαλείας με προσωπικό, για να επιταχυνθεί η διαδικασία της ταυτοποίησης. Ο Περιφερειάρχης επισήμανε  ότι είναι πολύ μικρός ο αριθμός των μεταναστών και προσφύγων που ταυτοποιούντια ηλεκτρονικά, σε σχέση με τον αριθμό εκείνων που καταφθάνουν καθημερινά στα νησιά. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο διάστημα από 7 έως 14 Αυγούστου  έφτασαν στα νησιά της Δωδεκανήσου 21.000 πρόσφυγες και μετανάστες, όσοι δηλαδή μπήκαν στην χώρα καθ’ όλη την διάρκεια του 2014!

Ευρωπαϊκό πρόβλημα, ευρωπαϊκή και η λύση

 Η έξαρση των προσφυγικών ροών, σύμφωνα με τον κ. Χατζημάρκο, αναγκάζει και την ΕΕ να αναθεωρήσει την μέχρι τώρα μυωπική  στάση της, τουλάχιστον απέναντι στους πρόσφυγες από την Συρία και συζητά την εξαίρεσή τους από την Συνθήκη του Δουβλίνου 2.

Ενδεικτική της «στροφής» της ευρωπαϊκής στάσης απέναντι στο πρόβλημα είναι και η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ «αυτή δεν είναι μια Ευρώπη στην οποία θα ήθελα να ζήσω». «Είναι μια εξαιρετική δήλωση η οποία εκφράζει πλήρως τα αισθήματα όλων των Ελλήνων τουλάχιστον ως προς το μεταναστευτικό. Είναι μια δήλωση που δείχνει ότι το μεταναστευτικό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και οι λύσεις πρέπει να δοθούν σε ευρωπαϊκό επίπεδο» σχολίασε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «όσο η Ευρώπη στρουθοκαμηλίζει και θεωρεί το μεταναστευτικό ως πρόβλημα της Ελλάδας,  το μόνο που καταφέρνει είναι να επιταχύνει τον χρόνο κατά τον οποίο θα βρει το πρόβλημα αυτό μέσα στην αυλή της».

Ώριμες οι συνθήκες για ουσιαστικές αποφάσεις

 Αναφερόμενος στο κλίμα που έχει διαμορφωθεί στα νησιά το τελευταίο διάστημα λόγω της έξαρσης του φαινομένου, ο κ. Χατζημάρκος τόνισε ότι «το μεταναστευτικό απαιτεί αποφάσεις» και ότι «οι συνθήκες είναι πλέον ώριμες για λύσεις πραγματικές, μακριά από τον λαϊκισμό εκείνων που εκμεταλλεύονται το πρόβλημα για να χαϊδέψουν τα αφτιά των αγανακτισμένων πολιτών».

Με αυτό το σκεπτικό, ο Περιφερειάρχης είπε ότι η διάθεση πλοίων για την μεταφορά των μεταναστών στο κέντρο, πρόταση  που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είχε υποβάλει στην κυβέρνηση από την αρχή του χρόνου, μπορεί να ανακουφίζει σε ένα βαθμό τα νησιά, ωστόσο δεν επαρκεί. Οι χώροι προσωρινής υποδοχής πρέπει σε κάθε περίπτωση να διαμορφωθούν για το διάστημα που οι μετανάστες μένουν στα νησιά, μέχρι την μεταφορά τους στο κέντρο. «Ήδη, σε πολλά νησιά το κλίμα έχει αλλάξει και είναι οι τοπικές κοινωνίες εκείνες που τώρα ζητούν την βοήθεια της Περιφέρειας για την διαμόρφωση χώρων προσωρινής υποδοχής, καθώς διαπιστώνουν ότι το πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις τέτοιες που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμο» ανέφερε.  

Καταλήγοντας, ο Περιφερειάρχης τόνισε πως «η στάση των Ελλήνων απέναντι στους πρόσφυγες και τους μετανάστες είναι τέτοια που τιμά τον ελληνικό και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό» και πρόσθεσε πως «αν η χώρα αποκτήσει κάποια μέρα ένα εθνικό σχέδιο μεταναστευτικής πολιτικής, θα έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους στον χώρο της αυτοδιοίκησης για να το υλοποιήσει».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ενημερώνει ότι το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, εξέδωσε την αριθ. 50818/4228/18-8-2015 εγκύκλιο με θέμα «Δημοσίευση νόμου 4336/2015 με προσθήκη άρθρου 18Α «Εκπρόθεσμος Τεχνικός Έλεγχος πέραν των (6) έξι μηνών, στο ν.3444/2006».

     Σύμφωνα με τη νέα αυτή διάταξη του ν. 4336 /2015, επιβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ σε όλους τους ιδιοκτήτες ΙΧ στην περίπτωση που έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περισσότερο των έξι μηνών από την καταληκτική προθεσμία διενέργειας περιοδικού Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ).

     Ωστόσο, ο συγκεκριμένος νόμος περιλαμβάνει τρεις νέες ειδικές προθεσμίες για τη διενέργεια περιοδικού τεχνικού ελέγχου (ΚΤΕΟ), προκειμένου οι ιδιοκτήτες να έχουν τη δυνατότητα αποφυγής του προστίμου των 150 ευρώ ενώ ταυτόχρονα θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν το προβλεπόμενο από την κείμενη νομοθεσία τέλος εκπροθέσμου  μειωμένο, δηλαδή 33 αντί για 65 ευρώ.

      Ειδικότερα, θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων έχουν καταστεί άνω των έξι μηνών εκπρόθεσμοι από την καταληκτική ημερομηνία Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) μέχρι και ένα μήνα από τη δημοσίευση του νόμου, άρα στις 14 Σεπτεμβρίου και εφόσον, αξιοποιήσουν τις παρακάτω ειδικές ευνοϊκές προθεσμίες:

Α. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου έως τις 30/6 του 2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι και τις 30/9/2015.

  1. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/7/2014 έως τις 31/12/2014 θα πρέπει να προσκομιστούν για έλεγχο μέχρι την 31/10/2015.

Γ. Τα οχήματα ΙΧ για τα οποία έχουν παρέλθει έξι μήνες από την καταληκτική ημερομηνία τεχνικού ελέγχου από την 1/1/2015 έως και την 14/9/2015, θα πρέπει να προσκομιστούν για τεχνικό έλεγχο έως την 30/11/2015.

      Στην εγκύκλιο που εξέδωσε η διεύθυνση Ελέγχου Οχημάτων και Εγκαταστάσεων του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, επισημαίνεται στην περίπτωση που κάποιοι ιδιοκτήτες ΙΧ δεν προσέλθουν στις προαναφερθείσες ειδικές ημερομηνίες, αλλά τελικώς διενεργήσουν τον Τεχνικό έλεγχο εντός του 2015 (μέχρι τις 31/12/2015), θα καταβάλλουν μεν το προσαυξημένο τέλος εκπροθέσμου ελέγχου, δηλαδή 65 ευρώ, ωστόσο, δεν θα τους επιβληθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ.

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

              ΕΥΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου γνωστοποιείται  ότι εκδόθηκε η  αριθ. 28519/2587/8-7-2015 εγκύκλιος του  Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (ΑΔΑ ΨΛΥ3465ΦΘΘ-8ΗΙ) με θέμα  «Τροποποίηση της υ.α. 28366/2098/06 (Β΄441/11-4-2006) «Ταξινόμηση ορισμένων κατηγοριών μεταχειρισμένων οχημάτων με συστήματα αντιεμπλοκής κατά την πέδηση»

Συνοπτικά ισχύουν τα παρακάτω :

Α)  Οχήματα µε πρώτη ταξινόμηση σε οποιαδήποτε χώρα πριν την 1/1/1999

Κυκλοφορία: Απαγορεύεται χωρίς την ύπαρξη ABS από 1-4-2016 (υποχρεωτική εγκατάσταση)

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα: ∆εν επιτρέπεται χωρίς προεγκατεστηµένο σύστημα ABS (δεν επιτρέπεται η εισαγωγή και η τοποθέτηση εκ των υστέρων)

Μεταβίβαση: ∆εν επιτρέπεται χωρίς εγκατεστημένο ABS

Β) Οχήματα µε πρώτη ταξινόμηση σε οποιαδήποτε χώρα µετά την 1/1/1999

Κυκλοφορία: Απαγορεύεται χωρίς εγκατεστημένο ABS, ανάλογα µε την ημερομηνία του περιοδικού ελέγχου από ΚΤΕΟ σύμφωνα µε την υπ’ αρ. ΦΑ2/5306/181/23-1-2015 εγκύκλιο

Πρώτη ταξινόμηση στην Ελλάδα: Απαγορεύεται χωρίς προεγκατεστηµένο σύστημα ABS (δεν επιτρέπεται η εισαγωγή και η τοποθέτηση εκ των υστέρων)

Μεταβίβαση: ∆εν επιτρέπεται χωρίς εγκατεστημένο ABS

Η ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

              ΕΥΗ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ

Στην  επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ενόψει του ΕΣΠΑ 2014–2020, προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, την βιώσιμη ανάπτυξη των νησιών και την εναρμόνιση με τις Κοινοτικές Οδηγίες και τον Εθνικό Σχεδιασμό Διαχείρισης Αποβλήτων που πρόσφατα τέθηκε σε ισχύ και με τον οποίο τέθηκαν στόχοι – ορόσημα όπως η δραστική μείωση της παραγωγής των αποβλήτων, η αύξηση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης με χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων και οργανικών απορριμμάτων και τον περιορισμό της υγειονομικής ταφής.

Με αποφάσεις του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου και σε υλοποίηση απόφασης που έλαβε το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου τον Απρίλιο του 2015, ανατέθηκε σε εξειδικευμένους συμβούλους η υποστήριξη των υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νοτίου Αιγαίου (ΦΟΔΣΑ) στην επικαιροποίηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ), της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, και στην διενέργεια Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ).

Η διαδικασία περιλαμβάνει:

  • Την εκπόνηση της μελέτης επικαιροποίησης του ΠΕΣΔΑ.
  • Την εκπόνηση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του ΠΕΣΔΑ
  • Την ενσωμάτωση παρατηρήσεων από φορείς γνωμοδότησης επί των μελετών
  • Την ενσωμάτωση όρων της Απόφασης έγκρισης ΣΜΠΕ στη μελέτη επικαιροποίησης του ΠΕΣΔΑ
  • Τη διαδικασία διαβούλευσης του ΠΕΣΔΑ
  • Τη σύνταξη του τελικού σχεδίου ΠΕΣΔΑ με ενσωμάτωση γνωμοδότησης της Περιφερειακής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΠΕΔ) και της Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου

Με την αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ, η έγκριση του οποίου αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2016, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θα διαθέτει έναν σύγχρονο επιχειρησιακό σχεδιασμό για την διαχείριση των αποβλήτων προσαρμοσμένο στις τοπικές νησιωτικές συνθήκες, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πιεστικές συνθήκες τις εποχής, που σέβεται το περιβάλλον και μεριμνά για τις επόμενες γενιές εξοικονομώντας πολύτιμους πόρους και περιορίζει το κόστος διαχείρισης επ’ ωφελεία της κοινωνίας των πολιτών.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στα πλαίσια της διασφάλισης της Υγείας των Υπαλλήλων των Σωμάτων Ασφαλείας (Λιμενικό Σώμα – Αστυνομία), που έρχονται σε άμεση επαφή με τους μετανάστες- πρόσφυγες, συγκρότησε και ενεργοποίησε κλιμάκιο με σκοπό τον έλεγχο της Υγείας των υπαλλήλων αυτών.

Το κλιμάκιο, το οποίο αποτελείται από δύο Νοσηλεύτριες του Τμήματος Δημόσιας Υγείας και δύο Ιατρούς του Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης, διενήργησε την Δευτέρα 24/8/2015 προληπτικό έλεγχο σε 40 άτομα των Σωμάτων Ασφαλείας στο Γυαλό Σύμης.

Παράλληλα οι μετέχοντες στην υποδοχή προσφύγων – μεταναστών, ενημερώθηκαν  για την λήψη προληπτικών μέτρων προφύλαξης της Υγείας τους, κατά την  διάρκεια των επιχειρήσεων διάσωσης.

Υπηρεσίες  προληπτικού ελέγχου υγείας και διαφώτισης για μέτρα προφύλαξης (στα Σώματα Ασφαλείας) θα προσφέρουν  στα νησιά Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Πάτμο αντίστοιχα κλιμάκια, τα οποία θα συγκροτηθούν και θα ενεργοποιηθούν άμεσα τις επόμενες ημέρες.

 ΘΕΜΑ:  ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΕΞΙ ΜΗΝΩΝ του Ν.4336/2015

 

  Σας ενημερώνουμε ότι με την εγκύκλιο 50818/4228/18-08-2015 (ΑΔΑ:6ΩΧΙ465ΦΘΘ-ΔΣΠ)  του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας & Τουρισμού δίνονται οδηγίες σχετικά με τους εκπρόθεσμους ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥΣ τεχνικούς ελέγχους οχημάτων ΠΕΡΑΝ των ΕΞΙ μηνών .

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στο Δ. ΚΤΕΟ και τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΤΕΟ .

Παρακαλούμε για την κοινοποίηση του παραπάνω εγγράφου .

Ε.Π

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΔΡΑΚΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΑ  

κεντρο αγιασμος 24-8-2015 002

Στην Κάλυμνο για επαφές με τους τοπικούς φορείς ο Αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης

Στην Κάλυμνο βρίσκεται από την Δευτέρα ο Αντιπεριφερειαρχης Πρωτογενή Τομέα κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, για σειρά επαφών με τοπικούς φορείς και συλλόγους, καθώς και για επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες του νησιού.

Την Δευτέρα ο κ. Ζαννετίδης παρέστη στα εγκαίνια του Κέντρου Μελισσοκομίας Δωδεκανήσου. Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Καλύμνου κ. Παΐσιος, παρουσία του προέδρου του Συλλόγου Θυμαρίσιου Μελιού Επαρχίας Καλύμνου «Θυμαρίτης», κ. Γιάννη Γαβαλά, ο οποίος είναι υπεύθυνος του προγράμματος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης συμμετείχε και στην γιορτή μελιού που συνδιοργανώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Καλύμνου και τον Σύλλογο «Θυμαρίτης»,  επ’ ευκαιρία των εγκαινίων του Κέντρου Μελισσοκομίας.

Σήμερα Τρίτη, ο κ. Ζαννετίδης , στο Δημαρχείο Καλύμνου,  είχε συνεργασία με τον Δήμαρχο  κ. Γιάννη Γαλουζή, παρουσία του Επάρχου Καλύμνου   κ. Γιάννη Θεμέλαρου και των αντιδημάρχων, για θέματα αρμοδιότητας του Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και για τα γενικότερα προβλήματα που έχει το νησί.

Ακολούθησε επίσκεψη στην Ιχθυόσκαλα Καλύμνου και συνάντηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας  κ. Γιώργο Κατσοτούρχη, καθώς και επίσκεψη στα σφαγεία του νησιού.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του δεύτερου συλλόγου μελισσοκόμων στην Κάλυμνο, του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Καλύμνου ΜΕΛΚΑΛ, κ. Κωνσταντίνο Κουρσιώτη.

Όπως τόνισε ο κ. Ζαννετίδης στην διάρκεια των επαφών του με τους εκπροσώπους των μελισσοκόμων της Καλύμνου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δίνει έμφαση και εξετάζει την δυνατότητα να κατοχυρωθεί το μέλι Καλύμνου ως Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης, λόγω της μοναδικότητας και της υψηλής διατροφικής αξίας του, αναγνωρισμένης  τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, το μέλι της Καλύμνου παρουσιάζει υψηλότατη περιεκτικότητα σε θυμάρι, σε ποσοστό που αγγίζει το 97%, γεγονός που το καθιστά μοναδικό στο είδος του.

Ο κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης συνεχίζει σήμερα και αύριο τις επαφές του με συλλόγους της Καλύμνου και τις επισκέψεις σε παραγωγικές μονάδες του νησιού.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.