ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εγκρίθηκε το “βιάγκρα των γυναικών”

Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), ενέκρινε χθες Τρίτη, 18 Αυγούστου το πρώτο συνταγογραφούμενο φάρμακο που αποσκοπεί στην τόνωση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών.

Πρόκειται για το ροζ χαπάκι με την εμπορική ονομασία Addyi, επονoμαζόμενο και “γυναικείο viagra”, το οποίο δίνεται αυστηρά σε γυναίκες που δεν βρίσκονται σε εμμηνόπαυση και υποφέρουν από έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας.

Η FDA είχε απορρίψει στο παρελθόν το φάρμακο δύο φορές. Η πρώτη φορά ήταν το 2010 και η δεύτερη το 2013. Αυτή τη φορά το φάρμακο εγκρίθηκε και αναμένεται κυκλοφορήσει τον αμέσως επόμενο καιρό.

Το ροζ χάπι από τον όμιλο Sprout Pharmaceuticals, περιέχει την ενεργή ουσία Flinbanserin και προορίζεται για τη θεραπεία γυναικών που αναφέρουν συναισθηματικό στρες λόγω μείωσης της λίμπινο. Το Addyi δρα στον εγκέφαλο και επηρεάζει τη διάθεση και την όρεξη.

Εγκρίθηκε το "βιάγκρα των γυναικών"

Αν και καλείται “γυναικείο βιάγκρα”, το Addyi δεν μοιάζει στη χρήση με το διάσημο μπλε χάπι, καθώς η λήψη του δεν είναι τόσο απλή όσο η πρακτική “παίρνω ένα πριν τη σεξουαλική πράξη”, αλλά χρειάζεται να καταναλώνεται ημερησίως.

Όπως δήλωσε η διευθύντρια της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, Dr Janet Woodcock: “Οι ασθενείς και οι γιατροί που θα συνταγογραφούν θα πρέπει να κατανοήσουν πλήρως τους κινδύνους που συνδέονται με τη χρήση των Addyi πριν από την εξέταση της πιθανότητας να προτείνουν τη θεραπεία με αυτά”.

Σύμφωνα με την υπηρεσία FDA το ροζ χαπάκι, λόγω των κινδύνων που συνδέονται με τη λανθασμένη χρήση του, θα διατίθεται μόνο μέσω εξειδικευμένων και πιστοποιημένων επαγγελματιών της υγείας και των φαρμάκων.

www.pathfinder.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.