ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εγκλωβισμένοι στο Αϊβαλί 280 Έλληνες τουρίστες – Κατασχέθηκε λόγω χρεών το πλοίο που τους μετέφερε από τη Μυτιλήνη

Στο Αϊβαλί έχουν εγκλωβιστεί από χθες το απόγευμα 280 Ελληνες, καθώς το πλοίο που τους μετέφερε από τη Μυτιλήνη κατασχέθηκε από το Τουρκικό Δημόσιο λόγω χρεών. 

Οι τουρίστες είχαν μεταβεί στη γειτονική χώρα με το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ», πληρώνοντας έξι ευρώ, για να ψωνίσουν στο παζάρι που γίνεται στην περιοχή κάθε Πέμπτη.

 Οι Ελληνες επισκέπτες ζήτησαν να επιβιβασθούν σε άλλα πλοία, τα οποία θα πραγματοποιούσαν την ίδια ώρα δρομολόγια, αρνήθηκαν όμως να πληρώσουν ξανά εισιτήρια, αφού, όπως ισχυρίστηκαν, τα είχαν ήδη προμηθευτεί για το δρομολόγιο, το οποίο δεν εκτελέστηκε.  

Γινόντουσαν διαπραγματεύσεις για να μεταβεί στο Αϊβαλί πλοίο από τη Μυτιλήνη για να τους παραλάβει, όμως παραμένει άγνωστο αν αυτό θα συμβεί σήμερα.

Το πλοίο «Αϊσέ Γκιουλ» που κατασχέθηκε ανήκει στην πλοιοκτήτρια εταιρεία της οικογένειας Ζαλέ, που δραστηριοποιείται εδώ και πολλά χρόνια στη γραμμή Μυτιλήνη – Αϊβαλί. Στο παρελθόν, η οικονομική τους δραστηριότητα είχε απασχολήσει και την Ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω μεγάλων χρεών και προς το Ελληνικό Δημόσιο.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.