ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

«Έγκλημα τιμής» στο Πακιστάν: Την σκότωσαν επειδή είχε εξωσυζυγική σχέση

Ένα ακόμα «έγκλημα τιμής» από τα εκατοντάδες που γίνονται κάθε χρόνο στο Πακιστάν, συνέβη την Πέμπτη στο χωριό Mian Channu, στην ανατολική επαρχία Πουντζάμπ. Η Khalida Bibi και ο 21χρονος εραστής και εξάδελφός της, Mohammad Mukhtar, βρέθηκαν από την αστυνομία κρεμασμένοι σε δέντρο σε αυλή σπιτιού.

Ο πατέρας, ο αδελφός και ο σύζυγος της νεκρής γυναίκας ομολόγησαν στην αστυνομία ότι βασάνισαν και σκότωσαν το παράνομο ζευγάρι και στην συνέχεια κρέμασαν τα άψυχα σώματά τους σε δέντρο.

Ο Allah Ditta, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press ότι, όταν ο 21χρονος εραστής της νεαρής γυναίκας την επισκέφθηκε στο σπίτι της, ο σύζυγός της θύμωσε και σκότωσε τους δύο εραστές με την βοήθεια του πεθερού του και του αδελφού της συζύγου του.

Στο Πακιστάν τα «εγκλήματα τιμής» είναι ένα συχνό φαινόμενο και μόνο το περασμένο έτος καταγράφηκαν 1.000 ενώ πιστεύεται ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος. Συνήθως τα θύματα είναι γυναίκες, που αψήφησαν τις επιθυμίες της οικογένειάς τους σε θέματα έρωτα και γάμου και δολοφόνοι είναι συγγενικά τους πρόσωπα.

ΠΗΓΗ

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.