ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εγκατέλειψε τις πίστες και τον Μαζωνάκη και έγινε παπάς…

Δεκαέξι χρόνια πέρασαν από το βράδυ που ο στενός συνεργάτης του Γιώργου Μαζωνάκη, ο βιολιστής Στρατής Συρίγος, εξαφανίσθηκε από τις μεγάλες πίστες για να ακολουθήσει το δρόμο της ιεροσύνης και τελικά να γίνει παπάς.

Κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό για την τύχη του πιο ακριβοπληρωμένου τότε βιρτουόζου, με τον οποίο τα «βαριά» ονόματα του λαϊκού πενταγράμμου επιθυμούσαν διακαώς να συνεργαστούν, αγνοώντας τελείως το γεγονός ότι εγκατέλειψε την έως τότε καριέρα του για να γίνει παπάς.

Ο γνωστός πρώην μουσικός βρίσκεται στη Σίφνο, όπου το 2004, σε ηλικία 34 ετών, χειροτονήθηκε ιερέας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεο Β’ και αφοσιώθηκε στο λόγο και στο έργο του Κυρίου, κάτι το οποίο επιθυμούσε από μικρό παιδί.

Το άλλοτε «παιδί της νύχτας» τίναξε στον αέρα τη μουσική σταδιοδρομία του, αλλά και τα παχυλά -τότε- νυχτοκάματα, για να ακολουθήσει τον δρόμο του Θεού. Εργαζόταν τη νύχτα, ωστόσο ήταν άνθρωπος της ημέρας, όπως συνήθιζε να λέει. Ξημερώματα Κυριακής, μόλις τελείωνε το πρόγραμμα στο μαγαζί, έψελνε στην εκκλησία της ενορίας του στην Αθήνα.

 
 
stroumfaki.org
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.