ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

“Egemen” το σχέδιο των Τούρκων για εισβολή στη Θράκη και Αιγαίο – Πότε και γιατί φτιάχτηκε

– Προβλέπει επίθεση σε Αιγαίο και Θράκη ταυτόχρονα, αλλά και εισβολή κομάντος από τηΒουλγαρία
– Οι Τούρκοι λένε ότι έχουν θυλάκους που θα βοηθήσουν τις δυνάμεις τους κατά την εισβολή στη Θράκη
– Πως και πότε θα μπει μπροστά το σχέδιο που ετοιμάζεται από το 2.000 
– Η μυστική συνάντηση 162 αξιωματικών της Τουρκίας για την τελειοποίηση του σχεδίου

Πολλά σχέδια έχουν διαρρεύσει, ωστόσο φαίνεται ότι ένα είναι το βασικό. Μάλιστα το σχέδιο “Egemen” – ηγεμών – στα ελληνικά που προβλέπει διπλή επίθεση έχει απώτερο σκοπό τη δημιουργία τετελεσμένων που θα αναγκάσουν την Ελλάδα σε μια σειρά από υποχωρήσεις.

Σύμφωνα με την εφημερίδα δημοκρατία το σχέδιο ξεκίνησε να επεξεργάζεται ήδη από το 2.000. Αφορμή για τη δημιουργία του σχεδίου ήταν η πιθανή επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων από τα 6 στα 10 ναυτικά μίλια που κυριολεκτικά θα απέκλειε κάθε δίοδο στο Αιγαίο.

Το σχέδιο “Ηγεμών” ανανεώνεται διαρκώς. Στο πλαίσιο της επικαιροποίησής του έγινε σεμινάριο στην έδρα της 1ης τουρκικής στρατιάς Κωνσταντινούπολης στον τομέα ευθύνης της οποίας υπάγεται και η περιοχή της Θράκης.

Ουσιαστικά στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών έχουν περιέλθει στοιχεία από ένα σεμινάριο που έγινε το 2003 και αφορούσε στη βελτίωση των επιχειρησιακών σχεδίων της τουρκικής στρατιάς. Οι ελληνικές αρχές έχουν στα χέρια τους 253 σελίδες με τα σχέδια και τις σκέψεις ανώτερων και ανώτατων Τούρκων αξιωματικών για το πως θα πρέπει να κινηθούν σε περίπτωση που η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα.

Σύμφωνα λοιπόν με το σχέδιο (άγνωστο αν είναι ακόμη σε ισχύ ή έχει αλλάξει) προβλέπεται αντιπερισπασμός στο Αιγαίο με την πρόκληση θερμού επεισοδίου. 

Βάση του σχεδίου θα επιχειρηθεί επεισόδιο με τουρκική πυραυλάκατο στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου. 

Με αφορμή το επεισόδιο αυτό και ενώ τα βλέμματα θα έχουν στραφεί στο Αιγαίο και τα ευαίσθητα (αμυντικά) ελληνικά νησιά η τουρκική στρατιά θα κινηθεί κατά της Θράκης.

Το σεμινάριο μάλιστα αποκάλυψε σκέψεις για αλλαγή των σχεδίων που προβλέπει εισβολή δυνάμεων από τις διαβάσεις του Έβρου.

Σύμφωνα με τα όσα έπεσαν στα χέρια των ελληνικών αρχών υπάρχει πρόταση για αποκοπή των δυνάμεων του Δ’ Σώματος Στρατού της Ελλάδας από τον υπόλοιπο κορμό με κυκλωτική κίνηση.

Στις επιχειρήσεις μάλιστα προβλέπεται και εισβολή ειδικών δυνάμεων από τα βουλγαρικά σύνορα. Μάλιστα υπάρχει αναφορά για θυλάκους εντός του ελληνικού εδάφους που θα βοηθήσουν στις επιχειρήσεις των τουρκικών ειδικών δυνάμεων.

Ο στόχος των Τούρκων διπλός. Αφενός να πάρει πίσω η χώρα μας πιθανή απόφαση για επέκταση των χωρικών υδάτων στα 10 ναυτικά μίλια και αφετέρου με τη δημιουργία τετελεσμένων να υποχρεωθεί η χώρα στην αποδοχή των τουρκικών απαιτήσεων σε άλλα ζητήματα.

Όπως μάλιστα αναφέρεται από ανώτατους Τούρκους αξιωματικούς όλα θα πρέπει να έχουν λήξει μέσα σε 3 με 4 ημέρες το πολύ ώστε να προλάβει η Τουρκία την επέμβαση άλλων δυνάμεων για ειρήνευση.

Όλα αυτά δείχνουν ότι καμία κίνηση των Τούρκων δεν είναι τυχαία. Είναι σχεδιασμένη επί χρόνια και κυρίως υπάρχουν σχέδια προπαρασκευής. Ίσως το ποιο επικίνδυνο εύρημα των ελληνικών αρχών είναι η αναφορά σε θυλάκους εντός του ελληνικού εδάφους.

 newsit.gr/

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.