ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

“Έφυγε” η 25χρονη καρκινοπαθής που είχε μείνει ανασφάλιστη

“Έφυγε” από τη ζωή τα ξημερώματα της Κυριακής, στα 25 της χρόνια, η Βιλιάνα που έπασχε από μια σπάνια γονιδιακή μετάλλαξη και από το 2008 πάλευε με τον καρκίνο στον εγκέφαλο. Η ιστορία της, έγινινε γνωστή από την απανθρωπιά του γιατρού του ΚΕΠΑ που τρεις μέρες πριν είχε αρνηθεί να εξετάσει τον φάκελό της στο ΙΚΑ Χανίων, επειδή η κοπέλα -που ήταν σε κώμα- δεν εμφανίστηκε στην επιτροπή (ΕΔΩ).

Το ρεπορτάζ του zarpanews.gr, συγκίνησε την κοινή γνώμη και προκάλεσε την άμεση κινητοποιήση των αρμοδιών που κατάφεραν να δώσουν λύση μέσα σε λίγες ώρες, ενώ “συγνώμη” εκ μέρους του ιδρύματος, ζήτησε δημόσια ο διοικητής του ΙΚΑ Χανίων, Στέλιος Ανετάκης που ανακοίνωσε ότι έχει κινηθεί διαδικασία επιβολής κυρώσεων για τον γιατρό.

Γνωρίσαμε τη Βιλιάνα μέσα από τις διηγήσεις των γονιών της. Ένα πανέμορφο κορίτσι, πρόσχαρο, κοινωνικό, μια άριστη μαθήτρια που διέπρεπε σε όλους τους τομείς της σχολικής και κοινωνικής ζωής.

Τα τελευταία χρόνια,  έδινε μια “μάχη” άνιση όχι μόνο με την αρρώστια αλλά και με τις παθογένειες του εθνικού συστήματος υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Μια “μάχη” που η οικογένεια θα συνεχίσει να δίνει, καθώς τόσο η μητέρα όσο και τα δύο μικρότερα αδέλφια της, έχουν την ίδια μετάλλαξη. Ελπίζουμε από ‘δω και πέρα, η Πολιτεία να είναι στο πλευρό τους.

Η σορός της κοπέλας έφτασε στα Χανιά το μεσημέρι της Κυριακής ενώ το απόγευμα της Δευτέρας στις 6, συγγενείς και φίλοι θα την συνοδεύσουν στην τελευταία της κατοικία, στον Άγιο Λουκά.

zarpanews.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.