ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Εδωσε το νεφρό της για να σώσει μαθήτριά της: Απίστευτος ηρωισμός από δασκάλα στο Ντιτρόιτ

Μία απίστευτη ιστορία ηρωισμού και αγάπης εξελίχθηκε σε λύκειο του Ντιτρόιτ, όπου μία δασκάλα πήρε την απόφαση να δωρίσει το νεφρό της σε μαθήτρια της που είχε ανάγκη από μόσχευμα.

Νωρίς το πρωί της Τρίτης, πλήθος μαθητών και δασκάλων στο West Side Academy του Ντιτρόιτ καλωσόρισαν την συμμαθήτρια τους A’Ja Booth.

Η 18χρονη Μπουθ, μπήκε στην αίθουσα και αγκάλιασε την 39χρονη δασκάλα της Ναντίρα Μοχάμεντ με την οποία τη συνδέουν πλέον πολύ περισσότερα από τη σχέση μαθητή δασκάλου, αφού το 2014 της δώρισε το νεφρό της.

Τον προηγούμενο χρόνο κατά τη διάρκεια ενός μαθήματος χορού, η Μοχάμεντ άκουσε μία συνομιλία που είχε η Μπουθ με μία φίλη της στην οποία της εξηγούσε για την αιμοκάθαρση που κάνει και πόσο είχε ανάγκη ένα νεφρό. Ετσι η Μοχάμεντ αποφάσισε να της δωρίσει το δικό της.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Μοχάμεντ πήγε στο Νοσοκομείο Henry Ford για να δει αν ήταν συμβατός δότης. Μετά από σχεδόν μια εβδομάδα εξετάσεων, οι γιατροί αποφάσισαν ότι μπορούσε να δώσει νεφρό της για την Μπουθ, και πέντε μήνες αργότερα, οι δύο τους υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Η Μπουθ θα αποφοιτήσει από το σχολείο στις 8 Ιουνιου του 2015 ακολουθώντας το όνειρό της να γίνει νοσοκόμα.

Επιστρέφοντας στο σχολείο την Τρίτη η ίδια δήλωσε: «Είμαι πραγματικά ευγνώμων και ευλογημένη που πήρα το νεφρό από την κα Μοχάμεντ. Δεν ξέρω πώς να την ευχαριστήσω για ότι έχει κάνει για μένα. Τη βλέπω σαν δεύτερη μητέρα μου».

iefimerida.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.