ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Λάρισα: Πωλούσαν χασισέλαιο και ecstasy ως φάρμακο για τον καρκίνο

Ένας 43χρονος και ένας 83χρονος «έπαιζαν» με την ελπίδα των καρκινοπαθών – Μέχρι και 3.000 ευρώ τα 100ml

Ο ανθρώπινος πόνος και η αγωνία για την επιβίωση ασθενών που έπασχαν από καρκίνο, ήταν… παιχνίδι και ευκαιρία για κέρδος για δυο αδίστακτους απατεώνες που ισχυρίζονταν ότι μπορούσαν να θεραπεύσουν την ασθένεια με ένα «θαυματουργό» σκεύασμα! Όμως, τους πωλούσαν πανάκριβα… χασισέλαιο και υγρό από διαλυμένα χάπια ecstasy!

Αυτός που αναλάμβανε να βρει τους πελάτες, ήταν ένας 43χρονος ο οποίος τους εντόπιζε στη Λάρισα, τους μιλούσε για το ειδικό φάρμακο και τους παρέπεμπε στον 83χρονο συνεργό του, που υποτίθεται ότι το παρασκεύαζε στην Καρδίτσα! Η… καραμπινάτη –όσο και απάνθρωπη- απάτη έφτασε στα αυτιά των ανδρών της Ασφάλειας Λάρισας, που διαπίστωσαν ότι οι δράστες είχαν «πελατεία» απ’ όλη την Ελλάδα.

Για να τους παγιδεύσουν, ένας αστυνομικός ήρθε σε επαφή με τον 43χρονο παριστάνοντας τον ενδιαφερόμενο και συναντήθηκαν δυο φορές. Στην πρώτη συνάντηση, ο «πελάτης» πλήρωσε 3.000 ευρώ για την πρώτη δόση των 100ml του φαρμάκου και ο απατεώνας του έδωσε μια σύριγγα που είχε μέσα 10ml… χασισέλαιο! Στο δεύτερο ραντεβού, στο σπίτι του 83χρονου, ο αστυνομικός πλήρωσε άλλα 400 ευρώ και παράλαβε πέντε γυάλινα φιαλίδια ένα άγνωστης σύνθεσης υγρό συνολικού βάρους ενός κιλού και 226 γραμμαρίων!

Μετά από αυτά, οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τους δυο απατεώνες και διαπίστωσαν ότι την ίδια ημέρα ο 43χρονος είχε στείλει με εταιρεία ταχυμεταφορών σε μια γυναίκα στα Χανιά έναν φάκελο που είχε μέσα δύο σύριγγες με χασισέλαιο, δύο χάρτινες συσκευασίες με 125 γραμμάρια μιας άγνωστης σύνθεσης πράσινης σκόνης και μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα που εστάλησαν και αυτά για ανάλυση.

Στα σπίτια των απατεώνων και στο κατάστημα όπου εργαζόταν ο 43χρονος, κατασχέθηκαν πλήθος γυάλινα φιαλίδια και συσκευασίες με άγνωστες ουσίες σε υγρή μορφή και σε σκόνη, κάψουλες με άγνωστης σύστασης, γυάλινα βάζα με διάφορα βότανα, οκτώ σύριγγες με χασισέλαιο, πέντε χάπια ecstasy και mdma, πέντε ναρκωτικά χάπια, μικροποσότητα κάνναβης, κατάλογοι με τα προϊόντα που διέθεταν οι δράστες, 150 ευρώ και μικρά χρηματικά ποσά σε νομίσματα ξένων χωρών. Οι δυο επιτήδειοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, που τους άσκησε δίωξη για απάτη και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και η έρευνα συνεχίζεται για να εντοπιστούν όλα τα θύματά τους πριν κάνουν χρήση των επικίνδυνων ουσιών που τους μοσχοπούλησαν.

www.protothema.gr

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.