ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

Ε.Σ.Α.μεΑ.: Για την αντιπροσώπευση των ΑμεΑ στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ

Επιστολή με την οποία ζητά να συμμετέχει με εκπρόσωπό της στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ απέστειλε η Ε.Σ.Α.μεΑ., η οποία συμμετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ. Ως  Κοινωνικός Εταίρος της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας και αντιπροσωπευτικότερος φορέας των ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση της χώρας, η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητά να σε συμμετέχει σε κάθε Επιτροπή που ασχολείται με θέματα αναπηρίας.

Δυστυχώς σε δημοσίευμα στον Τύπο αναφέρεται η πιθανή σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, με εκπρόσωπο των Συλλόγων των Ασθενών πρόσωπο το οποίο δεν έχει ζητηθεί να οριστεί από την Ε.Σ.Α.μεΑ. Το κίνημα των ατόμων με αναπηρία και χρονίων παθήσεων είναι κατηγορηματικά και απόλυτα απέναντι σε εκπροσωπήσεις που δεν ορίζονται από το πιο αντιπροσωπευτικό φορέα της χώρας.

 

Η Ε.Σ.Α.μεΑ. θεωρεί θετική την πρόθεση του υπουργείου να υπάρξει εκπρόσωπος του χώρου στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.

 

Ο εκπρόσωπος όμως των ατόμων με αναπηρία και χρόνια πάθηση που θα συμμετέχει στην Επιτροπή πρέπει να είναι εκπρόσωπος όλων των κατηγοριών αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης και πρέπει να οριστεί από τον αντιπροσωπευτικότερο φορέα σε θέματα αναπηρίας της χώρας, που είναι η Ε.Σ.Α.μεΑ.

 

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία αναμένει να της ζητηθεί ο ορισμός του εκπροσώπου της στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, που θα δίνει λόγο στο χώρο, στο φορέα και στην κοινωνία.

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ:

Αρ. Πρωτ.: 185/11.02.2016

Κατηγορία: Υ.Υ.Κ.Α.Αθήνα: 11/02/2016ΠΡΟΣ:
Ανδρέα Ξανθό, Υπουργό ΥγείαςΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
– Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Π. Πολάκη -Πρόεδρο ΕΟΠΥΥ


Συμμετοχή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥΚύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, είναι πάγιο αίτημα της Ε.Σ.Α.μεΑ. που βάση του Ν.2430/96 (ΦΕΚ 156Α/10.7.96) αποτελεί τον αντιπροσωπευτικότερο φορέα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με χρόνια πάθηση της χώρας, να συμμετέχει με εκπρόσωπό της σε όλες τις Επιτροπές ως Κοινωνικός Εταίρος της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας, όπως είναι άλλωστε γνωστό, συμμετέχει και στο Δ.Σ. του ΕΟΠΥΥ.Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από δημοσίευμα του τύπου για την πιθανή σύνθεση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με το οποίο, ως εκπρόσωπος των Συλλόγων των Ασθενών στην Επιτροπή θα μετέχει πρόσωπο το οποίο δεν έχει ζητηθεί να οριστεί από την Ε.Σ.Α.μεΑ.
Θέλουμε να σας κάνουμε γνωστό ότι το κίνημα των ατόμων με αναπηρία και χρονίων παθήσεων είναι κατηγορηματικά και απόλυτα απέναντι σε εκπροσωπήσεις που δεν ορίζονται από το πιο αντιπροσωπευτικό φορέα της χώρας.
Ο εκπρόσωπος των ατόμων με αναπηρία και ατόμων με χρόνια πάθηση που θα συμμετέχει στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, πρέπει να είναι εκπρόσωπος όλων των κατηγοριών αναπηρίας ή χρόνιας πάθησης και πρέπει να οριστεί από τον αντιπροσωπευτικότερο φορέα σε θέματα αναπηρίας της χώρας, που είναι η Ε.Σ.Α.μεΑ.
Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε θετική την πρόθεσή σας να υπάρξει εκπρόσωπος του χώρου στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ.
Συνεπώς αναμένουμε την επιστολή σας με την οποία να ζητείται από την ΕΣΑμεΑ ο ορισμός του εκπροσώπου της στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, που θα δίνει λόγο στο χώρο, στο φορέα και στην κοινωνία.
Είμαστε βέβαιοι ότι θα πράξετε τα δέοντα προκειμένου να διασφαλιστεί η εκπροσώπηση των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις από τον αντιπροσωπευτικότερο φορέα τους, που είναι η Ε.Σ.Α.μεΑ. προς όφελος των ατόμων με χρόνιες παθήσεις αλλά και της κοινωνίας στο σύνολό της.

Με εκτίμηση
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
Ι. ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡ. ΝΑΣΤΑΣ
Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.